Local

Șmecheria se plătește! A sărit cu cuțitul la un cunoscut. Un ieșean care a vrut să facă moarte de om, pedepsit de judecători!

Publicat: 14 oct. 2021
Un cuțit plin de sânge și o sală de judecată
Un ieșean a fost condamnat de judecători, după cea fost acuzat că a încercat să facă moarte de om

Un ieșean a fost pedepsit de către magistrați, după ce a fost acuzat că a vrut să facă moarte de om. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Constantin Gabriel Agafiței la 4 ani și 3 luni de pușcărie, pentru tentativă de omor. Oamenii legii au afirmat că individul a avut un conflict spontan cu un cunoscut, după care a pus mâna pe un cuțit, încercând „să-și facă dreptate” singur

„Șmecheria” se plătește până la urmă! Un individ a sărit cu cuțitul la gâtul unui cunoscut. Individul care a vrut să facă moarte de om a fost pedepsit de magistrați. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Constantin Gabriel Agafiței la 4 ani și 3 luni de pușcărie, pentru tentativă de omor.
În același timp, magistrații au confiscat cuțitul folosit de ieșean la comiterea infracțiunii.

„Instanța confiscă de la inculpatul Constantin Gabriel Agafiței cuțitul curbat, în formă de semilună, de culoare neagră, cu o lungime de 24 de centimetri, cu inel metalic de fixare pe deget, folosit la săvârșirea infracțiunii”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Constantin Gabriel Agafiței, acuzat că a încercat să facă moarte de om

De remarcat este faptul că sentința emisă de Tribunalul Iași în acest dosar nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Constantin Gabriel Agafiței a început în urmă cu câteva luni, mai exact pe 24 iunie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de tentativă de omor. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe data de 6 mai 2021.
Conform anchetatorilor, în urmă cu câteva luni, între Constantin Gabriel Agafiței și Mihai M., un sătean din Prigoreni, comuna Ion Neculce, județul Iași, a avut loc un conflict spontan. Oamenii legii au afirmat că, la un moment dat, ieșeanul a scos un cuțit și a început să atace victima.

Victima atacului virulent, dusă la spital în stare gravă

Autoritățile ieșene au fost informate cu privire la incident printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului au ajuns echipaje medicale și de Poliție. Un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași a preluat bărbatul și l-a transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”. Ulterior, Mihai M. a fost transportat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, din Iași, pentru primirea unor îngrijiri medicale de specialitate. Chiar și așa, bărbatul nu s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal, neavând pretenții financiare de la agresor.

Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă de prima instanță va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași să decidă ce se va întâmpla în continuare cu individul acuzat că a încercat să facă moarte de om. Deocamdată, Constantin Gabriel Agafiței rămâne cu pedeapsa de 4 ani și 3 luni de pușcărie, pentru tentativă de omor.

Adauga un comentariu