National

SMS-ul unui medic catre un bolnav de cancer: Ai atat de putin sa te bucuri de viata. Hai, pa, nesimtitule

Publicat: 10 apr. 2013
1

„Considera toate concediile si ajutoarele acordate tie si nevestei un cadou. Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. PS. Hai pa, nesimtitule”. Acesta este mesajul trimis de un medic de familie clujean pacientului sau, bolnav de cancer. Revoltati de lipsa de umanitate de care a dat dovada medicul, rudele bolnavului sunt hotarate sa faca toate demersurile pentru ca doctorul sa fie tras la raspundere.
 
Un medic clujean isi jigneste pacientul bolnav de cancer ironizandu-l si facandu-l „nesimtit”. Cuvintele jignitoare scrise de medicul de familie clujean Ionel Mircu in data de 4 aprilie ar lasa pe oricine fara replica. Bolnavul, Milu H., cel caruia ii era adresat SMS-ul, era clientul doctorului de cativa ani, iar intre ei exista o relatie apropiata. Barbatul de 57 de ani s-a imbolnavit de cancer, fiind diagnosticat cu tumora la creier. Intre interventii chirurgicale si tratamente costisitoare, clujeanul a fost pus pe drumuri de nenumarate ori de medicul sau de familie, Ionel Mircu. Finalul este apoteotic: nemultumit ca pacientul a decis sa se inscrie la un alt medic de familie, i-a trimis bolnavului urmatorul mesaj: „Considera toate concediile si ajutoarele acordate tie si nevestei un cadou. Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. PS. Hai pa, nesimtitule”.

Cuvinte dure, lipsite de umanitate, venite de la un medic clujean cu experienta si adresate unui bolnav cu tumora la creier.

Povestea a inceput in luna martie a acestui an, cand Milu H. (nu ii dam numele pentru a proteja identitatea pacientului, n.r.) a fost diagnosticat cu tumora la creier. Inevitabil, bolnavul a apelat la serviciile medicului de familie, avand nevoie de unele bilete de trimitere pentru consultatii.

Primele semene de rea-vointa au venit din partea doctorului Ionel Mircu dupa ce a refuzat sa elibereze familiei bolnavului al treilea bilet de trimitere pentru un consult neurologic. „In 11 martie ne-a eliberat primul bilet de trimitere, la Alergologie. A doua zi am avut nevoie de bilet de trimitere la Cardiologie. Atunci mi-a spus sa nu mai mergem dupa al treilea bilet, ca nu ni-l mai da”, povesteste fiica bolnavului, Angela H.

Pentru al treilea bilet de trimitere s-a dus la medic cumnatul bolnavului, in speranta ca il va obtine. „Mi-a spus ca nu poate sa elibereze actul medical deoarece are voie sa completeze numai doua bilete de trimitere intr-o luna”, isi aminteste ruda bolnavului, Mircea Burz.

Din fericire, medicii Spitalului de Neurochirurgie din Cluj au fost binevoitori si l-au internat pe Milu H. fara actul medical, in regim de urgenta. Barbatul a fost diagnosticat cu tumora la creier si operat de doua ori in spital, unde a ramas internat timp de 18 zile.

Dupa externare, familia bolnavului a apelat, din nou, la serviciile medicului de familie, care are un cabinet medical pe strada Fantanele din Cluj-Napoca. De data aceasta, pentru a elibera reteta cu medicamentele recomandate de catre medicii care l-au operat.

La fel, s-au lovit de un refuz. „Ne-a spus ca nu poate sa prescrie reteta pentru ca nu stia perioada tratamentului, si am fost trimisi, din nou, la spital. De compensarea medicamentelor, nici nu se mai punea problema, ne-a spus ca pentru noi nu sunt o problema banii”, spune fiica bolnavului.

Intre timp, familia pacientului i-a gasit acestuia un alt medic de familie, astfel ca s-au dus la cabinetul dr. Mircu, din cartierul Grigorescu, pentru a lua fisa medicala a bolnavului, in vederea transferului. Au fost primiti cu reticenta de catre asistenta dr. Ionel Mircu si li s-a spus ca fisa medicala poate fi eliberata doar prin Casa de Asigurari de Sanatate.

„Atunci tatal meu a primit mesajul de la doctor. Noroc ca l-am vazut eu prima, a doua zi dimineata”, mai spune Angela H.

Contactat telefonic, dr. Ionel Mircu a declarat urmatoarele: „Domnul Milu este bolnav. A suferit o operatie pe creier. Poate nu este in toate facultatile mintale. Eu nu stiu despre ce vorbiti dumneavoastra. Nu este pacientul meu, l-am scos de pe liste in urma cu ceva timp”.

Dupa cateva secunde, medicul de familie isi recapata memoria si spune ca, in realitate, sotia bolnavului i-a solicitat concediu medical pentru a-l ingriji pe acesta in spital.

„Nu am sarit in ajutorul lor, pentru ca aceste concedii sunt ilegale. Au venit in fiecare zi dupa bilete de trimitere, cand Legea Asiguratului imi da voie sa eliberez doua bilete intr-o luna. Am refuzat sa eliberez aceste concedii medicale fictive. Dl. Milu este alcoolic, el, probabil in urma operatiei, a ramas cu tulburari de personalitate. Daca ei considera ca acel SMS este jignitor, n-au decat sa ma dea in judecata”.
sursa: ziardecluj.ro

Comentarii
  • porc putin spus toate animalele posibile asta nu are nume e el insusi un animalsalbatic un ticalos fara inima si fara pic de educatie crestina

Adauga un comentariu