Cancan ultimă oră

Soacra Elenei Udrea, despre situația din Italia: „Ies afară puțin, doar când am nevoie”

Publicat: 27 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Românii care locuiesc în nordul Italiei, zonă afectată de noul coronavirus, sunt – pe bună dreptate – îngrijorați. O adevărată isterie în masă a fost declanșată după ce au apărut primele decese din cauza coronavirusului, iar printre cei care locuiesc în zona vizată se află și soacra Elenei Udrea.

Mama lui Adrian Alexandrov – Anișoara – locuiește și muncește de mai mulți ani în Italia, iar o astfel de situație îngrijorătoare a panicat-o. Potrivit agenției ANSA, 11 persoane au murit în Italia din cauza coronavirusului, iar peste 320 sunt infectate. Soacra Elenei Udrea are 59 de ani și a oferit câteva informații despre ceea ce se întâmplă, acum, în zona afectată de coronavirus. Oamenii sunt panicați, magazinele au fost luat cu asalt, carantina impusă de autorități are darul de a înspăimânta. Însă este singura soluție, cel puțin deocamdată, prin care virusul ucigător poate fi stopat.

”Eu lucrez mereu și ies afară puțin, doar când am nevoie. Nu m-a afectat, noi avem ce ne trebuie”, a mărturisit mama lui Adrian Alexandrov.

Femeia a mai spus că ține legătura cu fiul ei, așteptând ca anul acesta – cel puțin așa erau planurile înainte de apariție crizei medicale – să fie vizitată de Adrian și de Elena Udrea.

”Țin legătura cu Adrian, sigur că da. Încă nu mi-am văzut nepoțica, dar anul acesta mă va vizita Adrian împreună cu familia lui”, a mai spus Anișoara Alexandrov”.

Ambasadorul României în Italia: ”Nu avem informații că ar fi vreun cetățean român suspect”

Ambasada României de la Roma a oferit informații despre criza coronavirusului și despre românii care locuiesc în Italia.

”Am avut o discuție cu colegii de la consulatele generale din Milano, Torino, Bologna și Trieste și mi-au reconfirmat că starea de spirit a românilor e bună. Oamenii sunt raționali, au înțeles că măsurile luate sunt în interesul lor și că pentru a se controla propagarea contaminării trebuie să urmeze ce soliticită autoritățile italiene. Mai apar uneori și stări care exprimă o agitație a unor compatrioți. Nu le putem generaliza și nici nu putem să încurajăm așa numita inginerie a zvonisticii”, a spus ambasadorul României în Italia, George Bologan.

”Până în acest moment nu avem informații că ar fi vreun cetățean român suspect”, a completat ambasadorul, potrivit sursei citate mai sus.

Adauga un comentariu