National

Soarta lui Dan Voiculescu va fi DECISA astazi

Publicat: 06 ian. 2015
1
Cererea lui Dan Voiculescu de anulare a pedepsei de zece ani de inchisoare, primita in dosarul privind privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), urmeaza sa fie rediscutata, marti, la Curtea de Apel Bucuresti. In situatia in care judecatorii decid sa admita contestatia in anulare, condamnarea primita de Voiculescu va fi anulata, ceea ce va duce automat la eliberarea sa din inchisoare, prin desfiintarea mandatului de executare a pedepsei, informeaza Adevarul.

Citeste si: Traian Basescu l-a vizitat pe fratele sau, aflat in AREST la domiciliu

Concret, cei doi judecatori care au analizat initial dosarul, Izabela Tocan si Dan Lupascu, nu au ajuns la o concluzie comuna, Lupascu fiind de parere ca exista suficiente elemente pentru care apelul in cazul lui Voiculescu sa fie rejudecat, iar condamnarea primita de seful Intact sa fie anulata, in timp ce Tocan a considerat contrariul, optand pentru respingerea contestatiei. De aceea, a fost desemnat un al treilea magistrat, Cornelia Corina Daescu, care va lua parte la o noua dezbatere si va inclina balanta catre eliberarea sau mentinerea in spatele gratiilor a mogulului.
In situatia in care judecatorii decid sa admita contestatia in anulare, condamnarea primita de Voiculescu va fi anulata, ceea ce va duce automat la eliberarea sa din inchisoare, prin desfiintarea mandatului de executare a pedepsei. In acest caz, toate confiscarile dispuse de instanta vor fi anulate, urmand ca ele sa revina in faza initiala, pana cand va fi pronuntata o noua decizie definitiva in acest dosar.
Sursa: realitatea.net
Adauga un comentariu