Local

Soarta parteneriatului de la CET, decisa de consilierii locali

Publicat: 04 feb. 2011

Modernizarea Centralei Electrice de Termoficare (CET) Iasi SA, prin realizarea unui parteneriat public – privat, este departe de a se realiza. Dupa ce au fost foarte aproape de a-i coopta pe cei de la Dalkia Romania, care vand cea mai ieftina gigacalorie din tara, sefii termocentralei si cei ai primariei sustin ca negocierile pentru realizarea parteneriatului s-au impotmolit. Nu definitiv, dar relatiile cu firmele care s-au inscris pentru realizarea unei colaborari la CET I s-au racit in ultima vreme, astfel ca o decizie privind viitorul termocentralei urmeaza sa fie luata de cei 27 consilieri locali. „Cele trei firme care au venit au solicitat fiecare cate o chestie separata. Am avut niste contacte cu cei de la Dalkia, dar relatia s-a cam racit la sfarsitul anului trecut. Nu prea exista o corelare a acestor intentii si nu stim in acest moment prin ce act legislativ ar putea fi realizate. Fie este vorba de legea parteneriatului public – privat, fie de legea achizitiilor publice. Oricum, vom promova un proiect de hotarare de Consiliu Local prin care vom solicita consilierilor sa aleaga ce forma de colaborare vom realiza acolo”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei.
Seful CET Iasi SA nu a dat prea multe detalii vizavi de intentiile de colaborare cu o firma privata. „Eu personal nu negociez cu nimeni, in acest moment, vizavi de implementarea unui parteneriat public – privat la CET. Nu am aceasta abilitate. Intrebati la primarie”, s-a rezumat sa declare Dorin Ivana, directorul CET Iasi SA.
Pana acum, pe langa oficialii Dalkia Romania, alte doua firme s-au aratat interesate de realizarea unui parteneriat public – privat cu CET Iasi SA. Este vorba de Green Horizons SRL, impreuna cu Ludan Egineering Co Ltd, si de americanii de la Optimum Energy Development SRL.
Conform noii legi a parteneriatului public – privat, alegerea unui investitor strategic se va face in baza unor negocieri directe. Cea mai importanta investitie de care are nevoie termocentrala ieseana o reprezinta modernizarea surselor de producere din CET I Iasi, respectiv montarea unei turbine de 25 de MW/h pe gaz. Aceasta va duce, insa, automat la disponibilizari in cadrul institutiei, cateva sute de angajati ramanand fara un loc de munca.loading...

Comentarii
  • NICHITA, IVANA,NECULAI,CREANGA, NU AU NICI UN INTERES SA PRODUCA GIGACALORIA CU PRET MINIM, EI ISI BAT JOC IN CONTINUARE DE IESENI, FURA CU ACTE IN REGULA, NIMENI NU SE ATINGE DE EI. BRAVO!!! FELICITARI!!!! IESENII ISI MERITA SOARTA.

  • Ivana minte, de doua saptamani asta negociaza in draci cu cei de la Dalkia, oare cei din PRIMARIE stiu iar daca nu stiu de ce negociaza Ivana fara stirea lor?
    Oare mai pregateste un al doilea Hidrotermiz
    Cat este de mare smenul?
    Ivana spre binele Iesenilor si al celor de la CET da-ti demisia ca esti un incapabil

  • primaria nu are nici un interes ca cet sa obtina un parteneriat, deoarece investitorul ar trebui sa concedieze foarte multi din cei care sunt sustinuti politic si pilosi.pana acum s-au concediat numai muncitori,iar birourile gem de trantori.se vrea moarte cet-ului.

Adauga un comentariu