Sport

Soarta Rapidului si a Ligii I se decid luni. „Conventia LPF-FRF e o perdea de fum!”

Publicat: 22 iul. 2016
1

Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Româna de Fotbal mentin suspansul în cel mai „fierbinte” caz din aceasta vara: cel al clubului Rapid, care nu stie nici în ziua începerii campionatului daca va putea juca în Liga 1 în acest sezon. Aflata în faliment si amânata pâna pe 24 iulie de Curtea de Apel, gruparea giulesteana nu are jucatori si nici antrenor, dar ar putea lua startul pe prima scena, în cele din urma. LPF a aruncat cazul în curtea Federatiei, dar un raspuns lamuritor întârzie sa apara si de la Casa Fotbalului.

„Luni (n.r. 25 iulie) se întâlneste Comisia de Disciplina, care va lua o decizie”, a fost verdictul dat vineri de presedintele FRF Razvan Burleanu. Sedinta va avea loc chiar în ziua în care ar fi trebuit sa se joace meciul dintre FC Botosani si Rapid sau Poli ACS Timisoara, care a fost amânat din cauza neclaritatilor în privinta echipei care ar trebui sa ia startul în Liga 1.

„Nu exista nicio subjugare a LPF de catre FRF”, a continuat seful fotbalului românesc, ca raspuns la acuzatiile de joi ale secretarului general de la LPF. Mai mult, Burleanu sustine ca Liga încearca doar sa mute atentia de pe cazul Rapidului si sa puna în continuare presiune pentru regula jucatorului sub 21 de ani, contestata de mai multe cluburi de pe prima scena.

„Vreau sa fac referire la câteva lucruri aruncate de LPF aseara, în conferinta de presa. Primul punct: Conventia LPF FRF. E o perdea de fum care sa disperseze atentia opiniei publice de la Rapid. Eu asteptam decizia Ligii în cazul Rapidului si am auzit de aceasta conventie. Nu exista nicio subjugare a LPF de catre FRF. Evident, este o chestie de subordonare, cred ca e clar pentru toata lumea ca forul tutelar al fotbalului românesc e Federatia. Dar sunt niste rapoarte clare între noi, nu exista niciun subiect, sunt doar fumigene aruncate. Stiti la ce facea referire LPF de fapt: la banii pe care voiam sa îi trimitem spre copii si juniori”, a declarat Razvan Burleanu, în cadrul conferintei de presa de vineri.

„Al doilea punct. Am vazut ca se face apel la aceasta regula cu fotbalistul sub 21 de ani. Noi am vrut sa facem un campionat de tinere sperante, dar LPF s-a opus. Am apelat la acest compromis, ca un jucator U-21 sa se afle pe teren pe toata durata unui meci din Liga 1 pentru a ajuta nationala. E o masinarie a performantei pe care noi, FRF, vrem sa o punem în miscare. În noul sezon, asadar, jucatorul trebuie sa fie nascut dupa 1 ianuarie 1994. Din sezonul urmator, trebuie sa fie nascut dupa 1 ianuarie 1996”, a adaugat presedintele FRF.

„Tot referitor la aceasta regula a acestui jucator sub 21 de ani am ramas uimit sa vad cine se opune ideii: Chiajna, Medias, CSMS Iasi, Pandurii Târgu Jiu, cluburi sustinute din bani publici. La acestea se adauga CFR, club aflat în insolventa si Steaua. Vedeti ca tocmai cluburile care se bazeaza pe banii privati sustin aceasta idee – Dinamo, FC Botosani”, a mai spus Razvan Burleanu.

„Nu o sa mai las fotbalul sa fie guvernat de interesele unuia sau altuia. Timp de 25 de ani, fotbalul românesc a fost într-o zona de miopie strategica. Nu vrem ca acest lucru sa mai continue. Eu si colegii mei din FRF ne încapatânam sa fim corecti cu noi si sa luptam cu toti care nu vor sa se rupa de trecut”, a mai precizat conducatorul Federatiei Române de Fotbal.

Adauga un comentariu