News Flash:

Soarta RATC si a RA Termoficare se afla din nou in miinile municipalitatii

29 Septembrie 1999
843 Vizualizari | 0 Comentarii
•Primaria va primi 145 de miliarde lei pentru plata subventiilor restante la transportul in comun si energie termica

La data de 20 septembrie, zi in care iesenii au fost privati de dreptul de a se mai spala, deputatul PRM de Iasi Anghel Stanciu a formulat o interpelare in Camera Deputatilor, la adresa Ministerului Industriilor si Comertului si a celui al Finantelor, prin care solicita deblocarea fondurilor restante la subventia de stat pe anul 1998, achitarea restantelor pe anul 1999, cit si contravaloarea bonurilor valorice, precum si adoptarea in regim de urgenta a masurilor care sa asigure stocurile de combustibili necesare pentru incalzirea locuintelor iesenilor pe timp de iarna. Raspunzind acestei interpelari, Ministerul Finantelor, prin secretarul de stat Mihai Aristotel Ungureanu, arata ca "prin Ordonanta de Urgenta cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 1999, conform art. 45, obligatiile de plata datorate si neachitate ale regiilor autonome, societatilor comerciale si serviciilor publice de interes local, furnizoare de energie termica pentru populatie sau prestatoare de servicii de transport urban in comun de calatori, stabilite in conditiile legii, inregistrate la data de 30 septembrie 1999, catre Compania Nationala de Electricitate xCONELx SA, Societatea Nationala de Gaze Naturale xRomgaza SA si Societatea Nationala a Petrolului xPetroma SA, se sting la nivelul sumelor datorate la aceeasi data de bugetele locale pentru subventiile aferente energiei termice livrata populatiei si pentru transportul in comun, in limitele maxime prevazute in Anexa 16. Pentru judetul Iasi, aceasta limita maxima reprezinta 145,408 miliarde lei. Referitor la asigurarea stocurilor de combustibili necesare in perioada sezonului rece pentru incalzirea locuintelor..., ordonatorii de credite pot efectua plati in avans de pina la 30% pentru anumite categorii de cheltuieli, in conditiile dispozitiilor legale".
Potrivit acestui raspuns, sta in sarcina autoritatilor locale, respectiv a Primariei municipiului Iasi, impartirea justa intre RA Termoficare si RATC a datoriilor ce urmeaza a fi stinse, valoarea maxima a sumei compensate, de 145 miliarde lei, fiind un tort destul de mare pentru a imparti fiecarei regii cite o felie consistenta, astfel incit RA Termoficare sa mai ramina cu datoriile pe care le are de recuperat de la populatie. De asemenea, alesii iesenilor ar trebui sa analizeze disponibilitatile financiare pentru a verifica in ce masura pot acorda respectivul avans de 30% pentru asigurarea stocurilor de combustibili, astfel incit la iarna iesenii sa nu fie nevoiti sa mai puna o haina pe ei pentru a nu degera de frig in cutiile lor de chibrituri poreclite apartamente.
Doru MOCANU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014384 (s)