National

SOC! A fost acuzata de delapidare si evaziune fiscala. Prejudiciul este enorm

Publicat: 29 sept. 2016
1

Compania Energy Holding a fost pusa sub urmarire penala, ca persoana juridica, pentru evaziune fiscala si delapidare, au precizat surse judiciare.

Compania este acuzata ca ar fi achizitionat terenuri supraevaluate de la o persoana fizica si de la afaceristul Said Baaklini, prejudiciul fiind de peste sase milioane de euro, potrivit surselor citate.

Dosarul ar fi fost disjuns, spun aceleasi surse, dintr-un alt dosar al omului de afaceri instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie, cazul fiind cercetat in acest moment de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (PCAB).

In 4 august, politisti de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Sectorul 1 au efectuat perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, de unde au ridicat documente financiar contabile si inscrisuri de la sediul unor firme, printre care si compania Energy Holding, si la domiciliile unor persoane suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare.

Din cercetarile efectuate pana la acea data de PCAB, a rezultat faptul ca, in cursul anului 2009, intre doua societati comerciale au fost incheiate contracte de consultanta si vanzare-cumparare, avand ca obiect terenuri la preturi mult supraevaluate, astfel incat bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 500.000 de euro, reprezentand neplata impozitului pe profit si a taxei pe valoare adaugata.

Politisti de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Sectorul 1 au efectuat, incepand cu luna august, 22 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, in vederea ridicarii de documente financiar contabile si inscrisuri de la sediul unor firme si domiciliile unor persoane suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare. Potrivit unor surse judiciare, politistii ridica documente de la compania Energy Holding si o institutie media.

Din cercetarile efectuate pana in prezent de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, a rezultat faptul ca, in cursul anului 2009, intre doua societati comerciale au fost incheiate contracte de consultanta si vanzare-cumparare, avand ca obiect terenuri la preturi mult supraevaluate, astfel incat bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 500.000 de euro, reprezentand neplata impozitului pe profit si a taxei pe valoare adaugata.

Potrivit unui comunicat al PCAB, in dosar sunt cercetate 2 persoane fizice, printre care administratorul companiei Energy Holding, si 2 persoane juridice pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare.

Adauga un comentariu