Actualitate

Soc in administratia ieseana. Primar si fost primar din judet trimisi in judecata pentru coruptie

Publicat: 10 dec. 2014
1
O comuna din judetul Iasi a fost zguduita de un nou scandal. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi au luat la puricat primaria din comuna Andrieseni, unde mai multe persoane sunt anchetate pentru fapte de coruptie. In ancheta procurorilor au intrat actualul primar Maricel Turuc si fostul primar Ioan Caruntu. Acestia sunt judecati pentru comiterea unor infractiuni privind obtinerea de foloase necuvenite din fonduri europene. La vremea respectiva, Maricel Turcu ocupa doar functia de referent. 
„Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:  Bunduc Ioan si Bunduc Mihai, administratori ai unei societati comerciale, la data faptelor, in sarcina carora s-a retinut savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, in forma continuata.
Caruntu Ioan si Urma Mihai, primar si respectiv viceprimar ai comunei Andrieseni, judetul Iasi, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunilor concurente de:
– complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, in forma continuata,
– fals intelectual, in forma continuata. Turcu Maricel, referent in cadrul Primariei comunei Andrieseni, judetul Iasi, la data faptelor, in prezent primar al aceleiasi unitati administrativ teritoriale, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunilor concurente de:

Citeste si: Alesii din judet se vor intalni maine sa discute despre buget

complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, in forma continuata,
fals intelectual, in forma continuata.  In rechizitoriul intocmit procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: 
In perioada 2007 – 2009, inculpatii Bunduc Ioan si Bunduc Mihai au folosit la Centrul Zonal Iasi al A.P.I.A., la diferite intervale de timp, declaratii si documente false, avand ca rezultat obtinerea ilegala a sumei de 151.557,06 lei, cu titlu de subventii pe suprafata, acordate din fonduri FEGA pentru suprafete de pasune aflate in domeniul public al comunei Andrieseni (limitrofe satelor Spineni, Buhaieni, Iepureni, Dragaseni si Fantanele). O parte din documentele falsificate, care au stat la baza obtinerii finantarii din fonduri europene au fost emise de catre ceilalti 3 inculpati. In cauza, procurorii au dispus luarea masurii asiguratorii, constand in indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce apartin inculpatilor. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iasi, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza”, se arata in decizia procurilor DNA.
Comentarii
  • La toate comunele din judetul Iasi, si la toate centrele zonale ale APIA Iasi.In banda sunt si doctorii veterinari, impart banii cu cei de la primarie si asociatiile politice de animale.

Adauga un comentariu