Titlurile zilei

Șoc în administrația publică din județul Iași. DNA a stat o zi întreagă la Primăria Țibana. Primarul Gheorghe Rotaru nici nu a apucat să depună jurământul de după câștigarea alegerilor locale 2020

Publicat: 01 oct. 2020
DNA Iași a descins la Primăria comunei Țibana, de unde au ridicat mai multe documente semnate de primarul Gheorghe Rotaru imediat după alegerile locale 2020
Primarul Gheorghe Rotaru lângă sediul Primăriei Țibana

Descinderi ale procurorilor DNA la Primăria comunei Țibana, imediat după alegerile locale 2020. O combinație în care este implicat și Maricel Popa, deja fostul șef al Consiliului Județean Iași, a dus la o anchetă de proporții în primărie. Primarul Gheorghe Rotaru a stat o zi întreagă în instituție, alături de anchetatori. Este cercetat un caz în care s-au decontat sute de mii lei pentru o achiziție care nu a mai avut loc și la care s-au folosit banii Consiliului Județean Iași

Situație explozivă la Iași la doar câteva zile după alegerile locale 2020. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași au descins ieri la Primăria Țibana, unde au petrecut aproape o zi întreagă. Totul ține de o afacere cu 120 de camioane de piatră în localitate, contract care nu a mai avut loc, dar care a fost parafat în acte, de către primarul Gheorghe Rotaru. Acesta a fost luat la întrebări, însă nu a fost ridicat de procurorii ieșeni. Ancheta va continua și în zilele următoare.

DNA Iași verifică un contract suspect derulat de Primăria Țibana. Fondurile au plecat în luna august de la Maricel Popa

De unde a plecat ancheta DNA? Cotidianul BZI a relatat, în ultima perioadă, cum la Primăria Țibana a avut loc o combinație cu 120 de camioane de balast. Consiliul Județean Iași a direcționat fonduri pentru achiziția a 120 camioane de balast în localitate, însă banii au fost folosiți pentru campania electorală a PSD Iași, partid condus de Maricel Popa. CJ a dat 238 mii lei către Primăria Țibana, însă mare parte dintre acești bani au fost folosiți pentru campania de la alegerile locale a PSD Iași. De altfel, Gheorghe Rotaru și-a reconfirmat mandatul de primar în fruntea comunei Țibana după alegerile din 27 septembrie 2020. Se pare că a fost ajutat de către Maricel Popa, cel care era, de asemenea, implicat în procesul electoral de la Consiliul Județean Iași.

Procurorii au stat o zi întreagă la Primăria Țibana. Primarul comunei a fost în corzi

Anchetatorii au venit încă de dimineață în comună pentru a-l lua la întrebări pe Gheorghe Rotaru. Totul a plecat de la o sesizare ce a ajuns la Direcția General Anticorupție (DGA). După ce sesizarea a fost confirmată, DGA a redirecționat cercetarea către DNA Iași, iar procurorii ieșenii au venit la Primăria Țibana.

Primăria Țibana a pierdut, în urmă cu câteva săptămâni, sediul administrativ printr-o decizie a instanței. Evacuată, Primăria s-a mutat într-un bar, unde plătește, lunar, o chirie de 3.000 de euro. Birourile din vechiul sediu au fost sigilitate de executor, moment în care s-au găsit, într-un sertar, circa 100.000 lei pentru partid. Suma ar reprezenta o parte din banii de la Consiliul Județean Iași, care au fost folosiți în campania electorală de primarul Gheorghe Rotaru și de fostul președinte Maricel Popa. Primarul nu a avut cum să justifice banii și nici unde sunt cele 120 camioane de balast. În aceste condiții, DNA Iași a ridicat un set de documente și a demarat o anchetă oficială.
Nici primarul Gheorghe Rotaru și nici DNA nu au oferit un răspuns legat de ceea ce s-a întâmplat ieri, 30 septembrie 2020, la Primăria Țibana, din județul Iași.

Comentarii
  • La puscarieeeee….si el si Mihalceanu si Ovidiu. Sa-i intrebe cati bani au luat de la canadienii care au dus ajutoare la scoala la Garbesti de ii serveste cu orice doresc, inclusiv copii la vanzare.Toata ziua vorbeste Ovidiu cu Cozianca avocata canadienior si fac planuri impreuna.
    La puscariecu voi

Adauga un comentariu