Sport

SOC in box! Un fost campion mondial a incercat sa se sinucida!

Publicat: 02 ian. 2017
1
Fostul boxer englez Ricky Hatton, campion mondial WBA la semiusoara si WBC la welter, a dezvaluit ca a suferit de depresie dupa ce s-a retras din ring în 2012 si a încercat sa se sinucida, relateaza Reuters.
 
Hatton s-a retras cu un palmares de 45 victorii si 3 înfrângeri, dintre care doua suferite în fata lui Manny Pacquiao si Floyd Mayweather. 
„Am încercat sa ma sinucid de câteva ori, a declarat Hatton, 38 ani pentru radio BBC. Obisnuiam sa merg la bar, sa revin acasa, sa scot un cutit si sa stau în întuneric, tipând isteric. Pâna la urma cred ca bautura m-ar fi omorât pentru ca ma simteam asa de mizerabil”. 
 
Când a renuntat la bautura, Hatton a trecut printr-o perioada în care a devenit dependent de medicamente si droguri
În prezent, Hatton este antrenor de box si considera ca pugilistii au nevoie de un sistem de ajutorare asa cum au fotbalistii, mai ales dupa retragere, când viata devine dura în afara fenomenului sportiv: „Este un sport individual si când urci în ring trebuie sa te descurci singur, iar când te retragi tendinta este sa-ti petreci viata tot singur”. 
 
Hatton a ajuns pe culmi în 2005, când l-a învins pe australianul Kostya Tszyu si a cucerit centura IBF la semimijlocie. El era neînvins dupa 43 de meciuri în 2007, când a fost învins de Mayweather Jr. prin KO tehnic la Las Vegas si de atunci cariera lui a intrat în declin. 
Adauga un comentariu