Actualitate

SOC in lumea MEDICALA! Descinderi INCENDIARE in casa RECTORULUI de la UMF! Cel mai FIERBINTE dosar DNA din ultimii ani de la Iasi!

Publicat: 31 mart. 2019
1

@ Dosar exploziv instrumentat de DNA la Iasi @ Unul dintre cei mai cunoscuti doctori din Iasi a fost ridicat de mascati ieri dimineata, chiar din vila sa din Bucium @ Cel mai nou dosar DNA il vizeaza direct pe rectorul Viorel Scripcariu @ Cateva plangeri facute de studenti i-au distrus cariera @ Aproape trei ore au stat procurorii in vila doctorului, iar de acolo au fost ridicati cativa saci plini cu documente, dar si importante sume de bani

Soc in lumea medicala ieseana. Ieri dimineata, mascatii au intrat peste unul dintre cei mai cunoscuti doctori. Rectorul UMF a fost "vizitat" ieri dimineata de procurorii DNA si de mascati. Prof. dr. Viorel Scripcariu este suspect intr-un dosar care are stransa legatura cu obtinerea unor diplome de absolvire false, de catre studentii straini. La ora 6:10, luptatorii din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale (SAS) au spart usa vilei lui Viorel Scripcariu. Un procuror DNA i-a prezentat rectorului mandatul de perchezitie, iar timp de cateva ore s-au cautat probe prin locuinta. Saci intregi de documente, doua laptopuri si importante sume de bani au fost ridicate. Mai mult decat atat, ieri, in jurul orei 9:00, Scripcariu a fost ridicat de mascati si dus la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi.

Reporterii BZI l-au asteptat pe rectorul UMF in fata la DNA si au obtinut un punct de vedere. Mai mult decat atat, surprinzator, Scripcariu a precizat in fata mascatilor ca vrea sa discute cu presa despre acest subiect.

Rectorul UMF Iasi era insotit de avocatul sa, Marius Striblea, presedintele Baroului de Avocati Iasi. "Ma asteptam la asa ceva. Cand reusesti sa pui pe picioare o Universitate intreaga, atragi antipatii din partea colegilor si nu numai. Sunt un pilon de baza la UMF si cred ca totul a fost facut la comanda. Nu stiu la ce diplome se refera domnii procurori. Eu nu stiu sa folosesc un Xerox, dar sa falsific diplome. Nu am falsificat nimic", a declarat Viorel Scripcariu.

Sute de mii de euro, gasiti in casa

Intrebat de reporteri daca din vila sa au fost ridicate sume de bani, Scripcariu a oferit inca un raspuns surprinzator. "Fiecare om are bani in casa, sa fim seriosi. Au ridicat ceva, dar nu foarte mult. Cred ca este vorba de vreo 300-400.000 de euro si vreo 100.000 de lei. Erau banii de buzunar, ii pot justifica oricand. Numai saptamana trecuta am avut 36 de interventii chirurgicale, sa fim seriosi", a mai spus rectorul.

Totodata, prof. dr. Viorel Scripcariu a tinut sa precizeze ca si-a scris deja demisia. "Nu vreau ca problemele mele cu legea sa fie in stransa legatura cu imaginea UMF, de aceea mi-am scris deja demisia", a declarat rectorul.

Pana ieri seara, jocurile la UMF erau deja facute. Atributiile lui Viorel Scripcariu vor fi preluate de prof. dr. Adrian Covic, actualul prorector. Contactat telefonic de reporterii BZI, Covic nu a vrut sa faca prea multe comentarii, insa a confirmat ca ar putea ajunge rector. "Nu inteleg de ce ma sunati duminica seara sa ma intrebati despre asta. Problemele domnului Scripcariu nu ma privesc. Daca va fi nevoie, voi ajunge rector. Mi-as fi permis sa ajung rector si pana acum, dar nu am vrut", a precizat prof. dr. Adrian Covic.

Tinut secret

De precizat este faptul ca acest dosar a fost tinut in mare secret de catre anchetatori. Nimeni nu a stiut nimic despre asta, chiar daca prin lumea medicala informatia circula destul de repede. Ieri, la Institutul Reginonal de Oncologie s-a asternut tacerea. Scripcariu opera in fiecare zi in cadrul institutului, iar ieri avea programate mai multe interventii. Acestea au fost amanate.

Reporterii BZI au documentat acest subiect extrem de important superficial si trebuie precizat faptul ca astazi este 1 aprilie si este "Ziua pacalelilor". Practic, acest text nu este real si este o farsa de 1 aprilie.

Comentarii
Adauga un comentariu