Actualitate

Soc in PNL Iasi. Dezastrul e tot mai aproape. Primarii din judet dezerteaza pe capete din partid

Publicat: 04 aug. 2016
1

@ Scandalurile in sanul organizatiei PNL Iasi ating noi cote @ Satui sa fie purtati cu zaharelul si sa nu vada un minim de ajutor, primarii liberali vor sa plece din partid @ Oamenii au ajuns sa regrete ca nu au profitat de celebra ordonanta a traseismului politic pentru a putea atrage fonduri in comunitatile lor @ Organizatia liberala a ajuns sa se dezintegreze pe zi ce trece 

Filiala judeteana a PNL Iasi primeste lovitura dupa lovitura. Scandalul intern prin care trece organizatia judeteana s-a resfrant si asupra primarilor din judet. Primarii liberali din judetul Iasi au ajuns sa le bata obrazul colegilor de la nivel judetean pentru ca au fost uitati si ca nu au primit niciun fel de sprijin de la partid. Primarii au ajuns sa arate ca au fost folositi doar in alegeri si ca atunci cand au solicitat sprijin pentru atragerea investitilor in comunele lor, au fost lasati de izbeliste.

In plus, liberalii nu au simtit niciun minim de ajutor in ultimii ani, fie ca organizatia a fost condusa de Cristian Adomnitei, Dumitru Oprea si Costel Alexe sau Marius Bodea. Unul dintre liberalii din judet care s-a revoltat este si Paul Mursa, primarul comunei Plugari. Acesta a aratat ca ar fi vrut sa beneficieze de ordonanta lui Liviu Dragnea din 2014, pentru a avea parte de fonduri pentru comunitate. In plus, Mursa a aratat ca daca nu va avea parte de sustinere, va incerca sa se descurce prin forte proprii.

„Ma uit cu amaraciune la ceea ce se întâmpla în partidul caruia ii apartin de 18 ani cu sufletul! Nu îmi vine sa cred cum ne ducem la vale, pe româneste. Ne taiem singuri craca, astfel încât omul nu mai întelege ce se întâmpla cu PNL-ul din Iasi. Local si national. Sunt mâhnit sa vad ca în loc sa fim uniti, ducem o lupta care pe care, lupta din care cei mai câstigati vor fi adversarii politici. Am devenit lipsiti de credibilitate, fapt care sigur va duce la o lipsa de încredere si greata din partea simpatizantilor care înca mai cred ca liberalismul nu înseamna o politica a mâinilor întinse! Nu ma ascund si va marturisesc sincer ca am ajuns sa regret faptul ca nu am profitat si eu de efectele Ordonantei 55 si am ramas cu sufletul alaturi de partidul în care am crescut. Ma uit în jur la colegii mei din alte partide. Toti au primit bani de la Guvern. Eu, nimic! E de datoria mea, in calitate de primar, sa ma ingrijesc de nevoile oamenilor! Dar intr-o tara in care banii se aloca in functie de preferinte si culoare politica, îmi dau seama ca e în dezavantajul meu sa nu fiu în barca buna!”, a sustinut Paul Mursa.

Promisiuni neonorate

Primarul din Plugari le-a reprosat si parlamentarilor faptul ca au cersit voturi fara sa ajute comunitatea dupa ce au fost alesi. Responsabil de zona este deputatul PSD Anghel Stanciu, care de altfel nici macar nu a mai trecut prin colegiul respectiv dupa ce a fost reales in 2012.

„Investitiile pe care le-am adus în comuna Plugari au fost prin fonduri europene. Mi s-au facut promisiuni ca se va asfalta drumul Plugari- Borosoaia. A fost principalul punct cu care am venit în fata cetatenilor în campania prezidentiala, pentru ca mi s-au dat asigurari ca se va face în cazul în care vom câstiga! Nu s-a facut! Si fiind drum judetean, nu putem depune proiect pentru finantari europene. Am depus si eu solicitari pe la ministere, avem proiecte în asteptare cica, am fost pusi sa facem studii de fezabilitate pe care am platit miliarde, bani pe care i-am fi putut folosi pentru alte investitii, dar nu am primit niciun raspuns. Se depune praful pe ele si tot nu cred ca ni se vor finanta! Da, sunt revoltat, iar în conditiile în care nimic nu se schimba, va asigur ca eu nu mai pot promite nimic oamenilor decât în numele meu, nu în numele altora care uita de noi dupa ce s-au vazut cu sacii în caruta! Vin alegerile parlamentare. As vrea si eu sa vad rapoartele de activitate ale celor care pretind ca i-au reprezentat pe oameni în ultimii 4 ani si care azi vor sa ajunga iarasi în Parlament. De ce mai vreti?”, a adaugat primarul comunei Plugari.
Comentarii
  • Casa de asigurari de sanatate Iasi este condusa in totaliitate de PNL, oficial inca din 2012, odata cu numirea fara concurs de catre penalul Relu Fenechiu a fostului comisar la Garda Financiara Robert Danca.Oare de ce iubea Fenechiu atat de mult un fost comisar?De 4 ani este mentinut in interimat ilegal si a numit la randul sau, tot fara concurs toti sefii: Margareta Miron-director relatii contractuale,Neamtiu Corina-sef decontare,Gasca Corina-medic sef,Rata Adnana-sef juridic+resurse umane,Isabela Kasal-inginer mecanic numita sefa pe evaluare+contractare (conform legii nu ar indeplini nici conditiile de a fi functionar in casele de asigurari de sanatate).De altfel, si directorul economic al CAS inca de la 20 si ceva de ani, imediat dupa facultate, Cristian Lapusneanu este tot membru PNL.Tatal sau,primarul PNL Vasile Lapusneanu a fost implicat in nenumarate scandaluri de retrocedari dubioase la judecatori, politicieni etc.Cine-i protejeaza?

  • Sa intrebati oficial lista stimulentelor incasate de dir.ec.PNL al CAS Iasi Cristian Lapusneanu de la cca 20 ani de cand e director la CAS Iasi. Cate 50-90 milioane lei vechi lunar, in afara de salariu- merita tanarul, nu, din banii asiguratilor?!Sotia lui Robert Danca a incasat bani de la 2 spitale, si de la spitalul privat Elytis, pe langa Cuza Voda, cu derogarea speciala a comisiei paritare numita prin act administrativ de sotul sau, fara sa fie afisate criteriile pe site, cf legii.Conducerea CAS Iasi deconteaza pe sectii fictive si norme fictive (2-3 norme pe medic, evident si cu incalcarea legislatiei muncii) la unele spitale private.In comisia paritara, din partea DSP, Eugen Popescu este functionar la DSP de la cca 20 de ani, dar are 2 specialitati in medicina, oare cum le-a obtinut? Sotia sa, este director la preventoriul Deleni, medic de familie, face cate 3 garzi de 17 ore pe saptamana,legislatia muncii nu conteaza cand e vorba de PROTEJATI!

  • Iasul este reprezentat central la varf in sanatate de catre Vasile Cepoi si de catre Radu Tibichi-actual presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Comisia de control antifrauda de la casa nationala care a stat 5 luni la Iasi a fost informata si personal de ilegalitati, nu doar prin petitiile initiale.Dupa ce au plecat, la sfarsitul lunii mai 2016, conducerea CAS Iasi continua ilegalitatile, iar petitionarul este hartuit la locul de munca. Plangeri sunt si la Curtea de Conturi,Parchet si la DNA Iasi.

  • Iasul este reprezentat central la varf in sanatate de catre Vasile Cepoi si de catre Radu Tibichi-actual presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Comisia de control antifrauda de la casa nationala care a stat 5 luni la Iasi a fost informata si personal de ilegalitati, nu doar prin petitiile initiale.Dupa ce au plecat, la sfarsitul lunii mai 2016, conducerea CAS Iasi continua ilegalitatile, iar petitionarul este hartuit la locul de munca. Plangeri sunt si la Curtea de Conturi,Parchet si la DNA Iasi.Carui fapt se datoreaza lipsa de reactie a celor care reprezinta autoritatile de control si judiciare?

  • Um mare stol de croncani, care se muta iar la PSD.
    Reintoarcerea acasa..
    Pe putoiul de la cnas il cunosc. Eram amici. Cand l-au facut diRECTor mi-a spus sa-i vorbesc cu „domnule director”. L-am bagat in fundul pi*dei mamei lui si am plecat.

  • Pezevenghiul de Oprea nu se va da deoparte niciodata, desi nu e bun de nimic, stie doar sa zbiere!!! Fost rector caraghios, profesor nul – politician de nota 2 – nu va atrage nici un voyt de la nimeni.

Adauga un comentariu