Eveniment-Social

Soc in viata politica! Parlamentarii ieseni nu au putut opri dezastrul! O celebra institutie dispare din oras

Publicat: 07 sept. 2017

@ Regionala CFR Marfa a disparut de pe harta Iasului @ Conducerea PSD la nivel central rade inca o institutie importanta @ Politicienii de Bahlui au ramas inmarmuriti @ Nimeni nu vrea sa-si asume esecul @ Vinovatii sunt considerati parlamentarii PSD trimisi sa negocieze in interesul local @ Reprezentantii PSD Iasi au refuzat sa comenteze situatia, in ciuda incercarilor facute de reporterii BZI @ „Dragnea isi intoarce toate armele impotriva judetului Iasi, desfiintand, rand pe rand, punctele cheie, asa cum s-a intamplat si in cazul Inspectoratului de Stat in Constructii in 2013, cand a mutat regionala la Bacau. Cand ai toate structurile regionale la Iasi, comasate intr-un singur punct, cu structuri gandite pentru a raspunde tuturor cerintelor unei astfel de institutii, cu infrastructura speciala aferenta, cum poti sa hotarasti peste noapte desfiintarea unei regionale care a fost dintotdeauna la Iasi?”

Neputinta parlamentarilor ieseni a bagat Iasul intr-o bezna persistenta. Astfel, gratie politicienilor de Bahlui, Iasul devine din ce in ce mai izolat de restul tarii. Daca pana acum lipsa finantarii de la Guvernul Romaniei pentru proiectele de infrastructura reprezenta un barometru, acum Iasul ramane si fara institutii.

Conform surselor BZI, in perioada urmatoare Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi va disparea de pe harta institutiilor locale. Directia va fi transferata in subordinea autoritatii din Galati.
Reporterii BZI l-au apelat telefonic pe Mugurel Laicu, director DRDP Iasi, dar acesta avea telefonul inchis. Surse din cadrul PSD au precizat ca de vina pentru aceasta situatie sunt parlamentarii PSD de Iasi.

„Avem guvernare PSD, la Iasi avem PSD. Cum sa perzi institutiile astea? Este clar semnalul lui Liviu Dragnea care vrea sa izoleze orasul. Cand avem PSD la Bucuresti, Iasul pierde. Cand era PDL, la fel pierdeam. Iasul pierde tot timpul. Pe cine trimitem acolo, nu au grija de nimic”, a spus un membru PSD. Membru PSD marcant de Iasi, Victorel Lupu, a refuzat dialogul cu reporterii BZI. Acesta nu raspuns la telefon pe tot parcusul zilei de ieri. 

CFR Marfa deja a zburat

Recent, prin interventia Ministerului Transporturilor, Regionala Cai Ferate Romane (CFR)  a fost mutata la Bucuresti, Iasul devenind un centru zonal ce va avea conducere tot din alta zona a Moldovei. Transferul s-a facut in liniste, provocand efecte inca de la inceputul acestei luni. In peisajul politic local, membrii PSD nu vad cu ochi buni cele doua manevre facute la nivel central. Deocamdata nimeni nu are curajul sa indice vinovatii pentru proasta gestionare a relatiilor politice. Insa, in perioada urmatoare se anunta miscari „revolutionare” in sanul PSD Iasi.

Oamenii lui Basescu ataca

Deputatul Petru Movila, presedinte PMP Iasi, a sanctionat conducerea PSD, explicand ca se arunca cu noroi in ieseni. „Desfiintarea Regionalei CFR Marfa, aducerea unui sef de la Suceava care sa conduca structura actuala si mutarea sediului la Galati ne intoarce in epoca Nastase. Din cauza luptelor interne din PSD, iesenii sunt sacrificati din nou. Dragnea isi intoarce toate armele impotriva judetului Iasi, desfiintand, rand pe rand, punctele cheie, asa cum s-a intamplat si in cazul Inspectoratului de Stat in Constructii in 2013, cand a mutat regionala la Bacau. Cand ai toate structurile regionale la Iasi, comasate intr-un singur punct, cu structuri gandite pentru a raspunde tuturor cerintelor unei astfel de institutii, cu infrastructura speciala aferenta, cum poti sa hotarasti peste noapte desfiintarea unei regionale care a fost dintotdeauna la Iasi? Stimati colegi din PSD Iasi, treziti-va si reactionati! Protejati-va judetul, pentru ca altfel, in 2020, o sa faceti campanie sa deveniti parlamentari intr-un judet cu doua comune si 15 mii locuitori”, a declarat deputatul Petru Movila, presedintelele PMP Iasi.loading...

Comentarii
 • Da, cu siguranta așa o sa fie, deja se știe și noua conducere: Besita de la Broscauti – Director ( tit a fost vaca la Tg Bujor și Barlad șefa de șantier) mamelucul din Negresti adjunct și prostovanul cu viloi in Miroslava, alt adjunct! . Informația e reala 100%!!!

 • Asta e rezultatul luptelor subterane duse de dușmanii cei mai înverșunați ai DRDP-ui local, e vorba de scroafele Tiron și Raileanu, care prin șușanelele regizate pe la București,au reușit marea performanța sa desființeze regională la Iasi. Bravo lor, sper sa meargă la mormântul lui Tăutu sa se spovedească acolo cum de-au reușit aceasta nemernicie. Sa vedem, unde vor prăsi al de Mara, Vero,Zbarnestii,Dimache,Alexandru,Gotu. Scutarestii,nepoata Cojocaru etc .La naveta băieți sau la forțele de munca! Grasa de Tiron, știa de aceasta manevra regizata de ea, pentru a face răul suprem salariaților DRDP și de câteva luni își face dosarul de pensionare anticipata!!!! Scuipați pe aceste doua nemernice TIRON& RAILEANU !

 • Hai repejor băieți, negociați salariile la maxim pe grila , doar așa va învață Luluta, nu semnați nimic dacă nu va da Laicu maxim…. Mergeți și la gara sa consultați mersul trenurilor și chiriile pe la Galati și la naveta birjar !!!! Trăiască Luluta , Dorinuta , sindicatul și APDP-ul …. URA,URA,URA….. proștilor, gura cascata, vin doua basini proaspete din direcția Luluta și Dorinuta, atenție sa nu le pierdeți !!!

 • Panica in șobolănime. Laicu a convocat dimineața la 8 o ședința urgentă cu Popa și Mirela, ca sa transele regională in doua, care direcții pleacă la galati și care rămân la iasi, sub motiv ca nu ar fi spații suficiente. Cică pleacă ACI-utile și Direcția de investiții plus o jumătate și cea economică și Juriștii. Ceilalți rămân! OLE !

 • Bai, Terminați cu prostiile, eu am negociat deja cu ALDE sa fiu Dir reg la Iasi. Am fost sprijinit de amicul Barbir și de șefa Tiron și am acordul sindicaliștii șefe Raileanu. Îl voi lua pe Zbarnea adjunct și pe soțul doamnei de la sindicat la investiții. Gata, am ieșit la incalzire, nu vreau sa fac ruptura musculară când intru pe teren. Va rog sa nu ma mai sunați și nu mai intervenții pe lângă nevastă-mea sa va pun pe functii, lista e deja blocata.

 • Ma Viorel, asculta ma la doamna Tiron, ți-am spus ma sa nu te mai lauzi, ce o sa spună Ovidiu acum? Ai dat ma in vileag planul nostru pe care l-am copt de câțiva ani. Ce naiba ma,ești chiar așa de limbut?

 • SICTIR PARLAMENTARILOR DE IASI AI PSD-ului
  Sa vazut prima data cand Dragnea la mazilit pe Chirica ca nu interesul Iesenilor a primat ci buzunarele si scaunele lor caldute.
  Macar daca luau exemplu de la parlamentarii de Timis cand au pus interesele judetului lor inaintea intereselor de partid, adica a PSD-ului lui Dragnea.
  Imi este scarba efectiv de politica facuta de parlamentarii PSD de Iasi.

 • Mai LACHE , mai spurcaciune , nu pierde timpul cu postarile , aruncind cu noroi in capul si profesionalismul unor directori , tu nu ai facut nimic la Drdp IASI ,pardon , ai distrus ce mai era bun , drumuri , utilaje , colective de salariati ! Pacat ca acesti specialisti te-au suportat atit , meritai izgonit ca un pechinez cacacios , handicapatule !

 • Au mai rămas doua relicve de trista amintire in DRDP, e vorba de Tiron și Raileanu. Astea doua împreuna cu Țiganca de Caslaru, l-au lucrat pe genialul drumar Florin Dumitrache pana a fost mazilit. Aceste lovituri,l-au măcinat pe interior si au fost principala cauza a decesului neașteptat . Acum aceste doua rapciugi, vor ca înainte de ieșirea la pensie sa omoare DRDP-ul Iasi si sa lase oamenii pe drumuri. Curios ca mai au tupeu sa scoată capul printre oameni când știu ce nemernicii clocesc împotriva salariaților! Da,dar și salariații își merita cumva soarta,acceptând tacit toate mizeriile lansate de aceste doua caraghioase !

   • Moș , Moș, da nici la unghia mică de la degetul mare nu ii sunteți. Hai puneți voi realizările voastre și el pe ale lui. Va bate la cur ma nătărăilor. Cum puteți prosti lumea ma tembelilor, lucrările se văd cu ochiul liber, e artist moșul!

    • E artist senilul in alcool, abuzuri, etc. Noroc ca nu ii ies si violurile. Lucrarile la care nu il ajunge nimeni sunt tunurile date cu 24c, cu centura suceava cu celebrele covoare cu care se tot lauda si multe altele. Daca pana si ministrul l-a intrebat pe berbec daca a luat spaga si pe centura Tecuci. O sa mearga iar sedinta sefilor de sectie anul asta si-o sa-si dea lumea iar coate ca a venit opinca de la vs la golit sticle.

 • Stati ca nu s-a terminat. Si la Regionala CFR CALATORI Iasi urmeaza sa se numeasca director tot de la Suceava. Parlamentarii nostri din Iasi dorm in bocanci dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta. Si se mai lauda tovarasul senator Toma ca este secretarul comisiei transporturi. Habar nu au de interesele locale. Vosganian vine din an in Pasti pe la Iasi si ce vreti… Daca suntem prosti si acceptam la vot pe orisicine asa am patit si vom mai pati. De la mine cetateanul Iasului pentru parlamentarii nostri un sincer: HAI SICTIR!!!

 • Pai Laicu nu facea valuri.pe la TLM impotriva lui Chirica?Nu era cu Stefanescu? Cred ca acum sigur va fi rasplatit cu o functie la Bucuresti….

Adauga un comentariu