Sport

SOC! Marian Bitang si Octavian Bellu pleaca de la nationala

Publicat: 15 sept. 2014

Mariana Bitang a declarat ca ea si Octavian Bellu nu mai sunt antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastica, astfel ca nu vor însoti delegatia României la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), competitie care va începe în 3 octombrie.

Dupa Campionatele Europene, dupa luna iunie, calitatea noastra de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitiva. Încercam sa mai ajutam cum putem, am facut cât am putut„, a declarat Mariana Bitang. Bitang si Bellu vor continua însa implicarea în parteneriatul public-privat dintre OMV Petrom si gimnastica feminina, conform contractului care a fost semnat în primavara acestui an, suma donata de sponsor fiind de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltare si selectie la nivelul copiilor, în intervalul 2014-2016. Printre prevederile acestui proiect se numara si selectionarea a circa 150 de copii din toata tara, cu vârste între 5 si 9 ani, care vor intra în pregatire în sase centre regionale: Bucuresti (cluburile Steaua si Dinamo), Deva, Onesti, Timisoara si Constanta.

Echipa României, formata din gimnastele Larisa Iordache, Stefania Stanila, Andreea Munteanu, Ana Maria Ocolisan, Silvia Zarzu, Paula Tudorache si rezerva Ioana Nicoara, va participa la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), între 3 si 12 octombrie, potrivit înscrierilor nominale anuntate de forul international de profil (FIG). Gimnastele tricolore vor fi însotite de stafful tehnic format din Lacramioara Moldovan, Lucian Sandu si Cristian Moldovan, conform unei informari a Federatiei Române de Gimnastica.

Citeste si: Belu si Bitang nu mai cred in promisiuni! „E prea tarziu”loading...

Adauga un comentariu