National

SOC! Naufragiu langa Lampedusa. Toti imigrantii torturati, toate femeile violate

Publicat: 08 nov. 2013
1

Toate femeile care se aflau la bordul vasului care s-a scufundat in largul insulei italiene Lampedusa, soldandu-se cu moartea a 366 de imigranti, au fost violate in timpul calatoriei din Africa, iar toti barbatii au fost torturati.

Anuntul a fost facut, vineri, de politia italiana, care a arestat doua persoane suspectate in aces caz. Ar fi vorba de doi traficanti de carne vie, relateaza La Gazzetta del Mezzo Giorno, care citeaza agentia italiana Ansa.

Cei 155 de supravietuitori au povestit ca, in timpul calatoriei din Africa, toate femeile au fost violate si toti barbatii au fost torturati de catre membrii retelei care se ocupa cu trafic de carne vie.

366 de oameni au murit, luna trecuta, dupa ce vaporul care ii transporta s-a scufundat in largul insulei italiene Lampedusa, situata in Marea Mediterana.

In ambarcatiune se aflau peste 500 de oameni, printre care cetateni din statele africane Eritreea, Somalia si Ghana, despre care se presupune ca ar fi trecut prin largul coastelor libiene.

Potrivit unor ONG-uri, aproximativ 20.000 de imigranti si refugiati au murit, in ultimii 20 de ani, incercand sa traverseze Mediterana.

Sursa: ziare.com

Adauga un comentariu