Actualitate

SOC! PDL Iasi va avea un nou presedinte! Dumitru Oprea santajeaza iar conducerea partidului

Publicat: 23 iul. 2014
1

O veste SOC a cutermurat ieri organizatia judeteana Iasi a Partidului Democrat Liberal (PDL). In urma fuziunii dintre PDL si Forta Civica, democrat liberalii trebuie sa cedeze cateva functii de presedinte al noii formatiuni politice. Din cauza lui Dumitru Oprea si a gastii sale de traseisti politici, PDL pierde functia de presedinte la Iasi, noul conducator al PDL urmand sa fie dat de Forta Civica. Cel mai probabil, noul sef al democrat liberalilor, pana la fuziunea cu PNL va fi fostul prefect Dragomir Tomaseschi, presedintele organizatiei judetene Iasi a Partidului Forta Civica. Discutiile au fost purtate la Bucuresti si vor fi puse in practica in cel mai scurt timp si in teritoriu. Practic, este o chestiune de zile pana cand Dumitru Oprea va fi schimbat din nou din functia de presedinte. Acum, groparul PDL santajeaza din nou conducerea PDL, amenintand ca va parasi partidul daca nu mai este lasat in functie, dar nimeni nu-l mai baga in seama. Singurul care-i mai sustine pe Oprea si pe gasca lui de traseisti este baronul sucevean Gheorghe Flutur, cel care l-a si impus in functia de presedinte pe fostul rector de la Cuza.

Pana acum, Dumitru Oprea a reusit sa se mentina in fruntea PDL doar prin santaj, atunci cand a fost schimbat din functie Petru Movila desi castigase detasat alegerile sau acum cand l-a exclus pe Gabriel Surdu, doar ca sa scape de un contracandidat puternic in eventualitatea organizarii scrutinului intern. Acum insa, este evident ca nimeni nu mai accepta santajul lui Dumitru Oprea. Rezultatele dezastruoase de la alegerile locale (cele mai slabe din istoria PDL la Iasi), scandalul urias si cu iz penal in care a tarat oragnizatia impreuna cu Marius Spanu (care nu a dat chitante sau a dat chitante false in valoare de sute de milioane de lei vechi) si haosul care a pus stapanire pe PDL au facut ca Oprea sa devina indezirabil pentru intreaga conducere a PDL. De altfel, Dumitru Oprea nici nu ar mai fi trebuit sa ajunga presedinte la PDL Iasi, mai ales ca in anul 2012 a fugit ca un las de candidatura la alegerile locale, pentru functia de primar. Atunci, Oprea a spus ca are de ales intre a face politica si a ramane alaturi de familie si alege varianta a doua. Imediat cum a scapat de o posibila candidatura la Primarie, Oprea a uitat ca a anuntat ca renunta la politica si spera acum sa prinda o noua pozitie importanta in alianta cu PNL.

Este evident ca Dumitru Oprea, Marius Spanu si toata gasca lor, vor ajunge la groapa istoriei politicii iesene, dar ce vina au membrii vechi ai PDL ca au ajuns acum sa devina o anexa a liberalilor sau chiar a noului partid Forta Civica?

Citeste si: Trebuie sa intervina procurorii! Marius Spanu a dat chitante false pentru banii incasati la PDL

Citeste si: Dumitru Oprea vrea sa scape de toti oamenii incomozi din PDL

Citeste si: SCANDALOS! Dumitru Oprea si gasca lui rezista in fruntea PDL doar prin santaj

Citeste si: De la cititorii BZI! Gheorghe Flutur, traficant international de masini – FOTO
Adauga un comentariu