Eveniment-Social

SOC! Taieri drastice de salarii la o importanta institutie din Iasi! Angajatii sunt disperati! Directorul da explicatii puerile

Publicat: 27 mart. 2018
1

@ Situatie scandaloasa pentru angajatii unei importante institutii din Iasi @ Muncesc o luna intreaga, iar in ziua de salariu au parte de surprize neplacute @ Aproape in fiecare luna se trezesc cu taieri de sporuri, din cauza unui buget fix, care trebuie calculat lunar @ Angajatii raman cu buza umflata, chiar daca, in mod normal, ar trebui sa fie platiti pentru munca prestata @ Ce spun oficialii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi si care este explicatia pe care o dau pentru aceasta situatie

Angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din Iasi trec, lunar, printr-o situatie deranjanta. Dupa ce muncesc o luna intreaga, acestia se trezesc, in ziua de salariu, cu taieri din sporurile salariale.

Situatia este cu atat mai neplacuta, cu cat acestia ar trebui sa beneficieze, lunar, de aceleasi sporuri, calculate in functie de salariul de baza si de mediul in care lucreaza. O taiere drastica de sporuri a avut loc in luna februarie, cand angajatilor care lucreaza in centrele pentru beneficiari li s-a luat 5% din suma pe care trebuiau sa o primeasca. Reprezentantii DGASPC Iasi explica aceasta situatie si pun totul pe seama unui procent de 30%, dedicat sporurilor, pe care nu trebuie sa il depaseasca.

"Noi trebuie sa ne incadram intr-un procent de 30% de sporuri, calculat la un total fond de salarii. Avand in vedere ca in cadrul centrelor de plasament, centrelor pentru beneficiari, sunt diverse sporuri, calculat la fondul de salarii s-a depasit cu 5%, deci au fost 35% sporuri. Atunci, a trebuit sa reducem pentru luna respectiva. Plata din luna martie, care a fost efectuata pentru luna februarie, a avut sporurile reduse cu 5%. Este vorba despre sporuri, nu despre salariile de baza", precizeaza Ion Florin, director general al DGASPC Iasi.

Cine are de suferit de pe urma acestor taieri drastice

Din cauza acestor taieri, provocate de calculele care se fac lunar, au de suferit angajatii care reprezinta personalul de ingrijire si asistenta din centrele de beneficiari din judetul Iasi. Astfel, chiar daca vorbim despre cei care au sporuri de 20% sau 50%, cu totii sunt afectati de aceste masuri.

"Este vorba despre tot personalul care primeste sporuri, nu cei care nu primesc. Sunt si categorii de personal care nu primesc astfel de sporuri. Personalul administrativ din centre nu primeste sporuri, in schimb, personalul de ingrijire si asistenta primeste sporuri. Cei care primesc aceste sporuri au avut o reducere, din sporuri, pentru a fi clar inteles, 5%. Aceasta masura a fost luata pentru a respecta legea si pentru a ne incadra in bugetul de 30% calculat la total fond de salarii. Sporurile sunt fixe, pe categorii de salariati si pe categorii de beneficiari, adica de servicii sociale. De exemplu, sunt centre de plasament unde personalul are 20% spor si sunt centre unde au 50% spor. Sporurile variaza in functie de categoria de beneficiari. De exemplu, la Hirlau, unde avem beneficiari cu handicap neuropsihic, sporul este de 50%. In centrele de plasament pentru copii normali, sporul este de 20%. Pentru sambata, duminica sau sarbatori legale, in locurile de munca in care se lucreaza in ture, pentru acele zile se acorda un spor de 100%, pentru orele lucrate in perioada respectiva. Cumulat, facand calculul ca fondurile de salarii, noi nu trebuie sa depasim, la sporuri, 30%. De aceea, acest calcul se face lunar si in functie de depasiri reducem cuantumul procentual al sporurilor, in asa fel incat sa nu depasim acest procent", sustine Ion Florin, director General al DGASPC Iasi.

Ii asteapta si alte taieri de sporuri

Nici lunile care urmeaza nu aduc vesti prea bune pentru angajatii DGASPC care beneficiaza de sporuri. Conform reprezentantilor institutiilor, se pare ca si in lunile viitoare vor avea loc taieri de sporuri.

"In fiecare luna calculam acest lucru si e posibil ca intr-o luna sa fie un procent de 1%, intr-o luna sa nu fie depasiri, deci este un calcul care se efectueaza lunar, in asa fel incat, la finalul anului bugetar, calculat la total fond de salarii, sa nu avem o depasire de 30% la sporuri. Noi le-am explicat angajatilor acest lucru, in luna care va urma va fi, de exemplu, 1%, 2%, pentru a ne incadra in procentul de 30%. Aceasta este problema, nu este vorba despre 5% din salarii, este 5% din sporuri", spune Ion Florin, director general al DGASPC Iasi.





Comentarii
  • Niste ordinari ce batjocoresc copiii ! Iau bani de pe urma lor cu toate ca ii trimit la cersit sau la f…t ! Si nu le mai ajung salariile ! Dar spagile mai golanilor nu le calculati ?

  • Normal , acolo unde veniturile erau constituite din salariu,plus200% sporuri,plus mincarea furata din portia bietilor copii sub umbrela tinuta chiar de sefi,acolo unde pt. un post de femeie de serviciu erau 30 de candidati,normal sa se reduca sporurile ascunse,ca doar se dau din bugetul statului,si foarte putini stiu de ele.In domeniul privat, nu exista sporuri, exista salarii fixe, dupa pregatire si functii.Numai in statul comunist exista notiunea de sporuri,pentru a unge lingaii,puturosii informatori,pupincuristii,oamenii de serviciu de la curtea sefilor,bineinteles dintre angajatii institutiei statului,si alti trintori care-si fac veacul pe linga acestia,bineinteles veniti cu pile de la hotii si parvenitii societatii.

  • Dacă nu le plac condițiile de acolo, îi așteptăm ,,cu nerăbdare” în privat. BINE AI VENIT ÎN JUNGLĂ zise păianjenul muștei. Va fi foarte ,,distractiv” să îi vezi ,,robotind” 10-12 ore, fără țigară, fără telefon fix , de mobil nici nu mai zic, la WC-eu își faci nevile ,,pe fugă”, dacă la 16,30 se termină programul oficial, iar 16,25 vine ,,șeful” și îți zice că trebuie să stai până la ora 18, 19 sau chiar 20, că așa vrea ,,mușchii lui”, tu stai, cu toate că nu ai ce face. Dacă nu, a dua zi, te prezinți la departamentul resurse umane pentru a semna demisia de bună voie sau face conducerea ,,o comisie” internă de pupincuriști și îți impută niște fapte de indisciplină imaginare și astfel te dă afară ca pe o mâță căcăcioasă. Deci ? doamnelor și domnișoarelor, veniți în privat ?

    • Nu o să vină niciodată bugetarii să lucreze în privat, că nu sunt învățați cu munca. Ăștia s-au obișnuit cu trândăveala ,,pe spatele” celor care lucrează în privat. Cred că ar prefera să trăiască din șomaj sau să își facă acte de handicap decât să vină în privat. Sunt conștienți în primul rând că nu fac față în privat, iar la privat nu ai sporuri și nu ai ai aceeași libertate ca la bugetari. La privat nu poți avea o atitudine de ,,sictir” cu clienții cum au angajații instituțiilor publice cu cetățenii, pentru că în momentul în care firma primește sesizare de la un client că ai avut un limaj sau un comportament neadegvat, ai zburat din firmă imediat. În privat nici nu ai timp să bei apă, nu mai zic de ,,dialoguri gastronomice prelungite cu colegii” sau la telefon.

  • Cum se face că reducerile de sporuri sunt diferite? Unii nu au reduceri deloc , unii au 5 lei , alții 50, alții 500 (aceeași categorie de personal, același salariu )? Dacă studiați grila cu atenție veți avea surpriza să vedeți că sunt salariați care sunt plătiți sub salariul minim pe economie. Mai sunt salariați cu studii superioare care au salariu mai mic decât cei cu studii medii, deși au aceeași funcție! Doar la dgaspc Iași se poate așa ceva!

Adauga un comentariu