Sport

ȘOC total în fotbalul românesc. Marko Momcilovic revine în Liga I și semnează cu marea rivală a FCSB-ului

Publicat: 08 ian. 2021
Marko Momcilovic revine în Liga I
Marko Momcilovic

FCSB este una dintre marile favorite la titlu în actualul sezon al Ligii I, iar roș-albaștrii pot încheia astfel seria slabă de rezultate, ultimul titlu cucerit fiind cel din 2015. Deși a avut jucători cu mare experiență în lot, în fiecare sezon, FCSB n-a mai reușit să se impună în campionat în cursa pentru titlu pe care a pierdut-o, rând pe rând, cu Astra Giurgiu, cu FC Viitorul și cu CFR Cluj, în ultimele trei sezoane. Acum, cu o mulțime de tineri în teren, precum Dennis Man, Florinel Coman, Olimpiu Moruțan sau Octavian Popescu, FCSB pare principala favorită în cursa pentru titlu.

Roș-albaștrii sunt pe primul loc în clasament, la finalul turului sezonului regulat, și au un avans de două puncte față de Universitatea Craiova și trei puncte peste campioana ultimelor trei sezoane, CFR Cluj. Parcursul bun al celor de la FCSB poate părea surprinzător, mai ales că Gigi Becali a renunțat la jucători importanți în urmă cu patru luni, printre care și Marko Momcilovic.

Lovitură de grație pentru Gigi Becali

Ajuns la 33 de ani, fundașul sârb a semnat cu echipa din țara sa natală, Radnicki, iar în cele patru luni în care a fost legitimat, Momcilovic a strâns 13 meciuri, în toate competițiile. Înțelegerea fundașului stânga cu echipa din Serbia s-a încheiat deja, iar fanatik.ro notează că Momcilovic negociază deja cu echipe din prima jumătate a clasamentului în Liga I, iar printre cele care îl doresc pe fundașul stânga se regăsește chiar și Universitatea Craiova, contracandidata celor de la FCSB în lupta pentru titlu.
Fundașul de 33 de ani este interesat de o eventuală revenire în fotbalul românesc, unde a evoluat timp de șapte ani, din 2013 până în 2020, pentru început la Pandurii Târgu Jiu, apoi, din 2016, la FCSB.

Marko Momcilovic a fost măcinat de accidentări în ultimul sezon

Deși a fost unul dintre cei mai importanți jucători de la FCSB, Marko Momcilovic a fost măcinat de accidentări în ultimul sezon, iar Gigi Becali și-a pierdut încrederea în calitățile fundașului stânga. De altfel, patronul roș-albaștrilor „l-a umilit” pe Momcilovic, conform declarațiilor date chiar de fotbalistul sârb.

„Nici operația la spate nu mi-au plătit-o, iar pe mine m-a costat 4.000 de euro. Am adus actele doveditoare la club, dar nimeni nu a mai zis nimic. Parcă mă accidentasem în discotecă, nu pe teren. Valeriu Argăseală îmi spunea că e un articol în regulamentele FIFA care le permite să bage în șomaj tehnic jucătorii aflați spre final de contract. O să ne judecăm, să vedem” , spunea Momcilovic înaintea actualului sezon.

Adauga un comentariu