Titlurile zilei

Șoc! Una dintre cele mai bune studente de la UMF a vrut să se sinucidă! „Am văzut-o cum stătea cu picioarele pe geam”

Publicat: 07 oct. 2022
Șoc Una dintre cele mai bune studente de la UMF a vrut să se sinucidă Am văzut-o cum stătea cu picioarele pe geam
Una dintre cele mai bune studente de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași a vrut să se sinucidă

Scene șocante, surprinse la Iași. Miercuri seara, una dintre cele mai bune studente de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a vrut să se sinucidă

Una dintre cele mai bune studente de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a încercat, miercuri seara, să se sinucidă. Alarma a fost dată chiar de către mama tinerei. Aceasta a sunat a numărul unic de urgențe 112 și a cerut ajutor. La locul solicitării, pe strada Mușatini, s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, pentru că tânăra amenința că se aruncă de la geamul apartamentului în care locuia împreună cu mama sa. A început o luptă contra cronometru pentru ca tânăra să nu își facă rău. Pompierii au reușit să o imobilizeze și a fost preluată de către medici.

Una dintre cele mai bune studente de la UMF a încercat să se sinucidă

Tânăra a cărei identitate o vom proteja este studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași și are 20 de ani. De ceva vreme, se pare că se confruntă cu o depresie. Mama tinerei le-a spus reporterilor BZI că fiica ei trecea prin momente dificile și că a fost nevoită să renunțe pentru o perioadă la cursuri. Aceasta s-ar fi aflat sub tratament medicamentos. Tânăra a fost preluată de un echipaj medical și a fost transportată la spital. Aceasta va rămâne sub atenta supraveghere a medicilor.

Mama ei a observat-o când și-a scos picioarele pe geam

Trebuie precizat faptul că tânăra a fost observată de mama ei chiar în momentul în care își scosese picioarele pe geam.

„Am văzut-o cu picioarele pe geam. La un moment dat, a strigat mama ei la ea și a intrat în cameră. După a închis geamul…”, a spus un vecin de-al tinerei.

Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale, din punct de vedere religios, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor cauzate de consumul de alcool, dar și de anxiolitice și antidepresive, precum și de violența domestică. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar 1 din 7 persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și din partea familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale, precum și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Câteva măsuri ce sunt la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării.

O discuție cu un psiholog poate salva viața unei persoane

În ultima perioadă, tentativele de suicid s-au înmulțit la Iași.

„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și de utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat, corozive și caustice, având loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă, precum și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a substanțelor toxice constă în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital”, au precizat medicii ieșeni.

Din fericire, una dintre cele mai bune studente de la UMF a fost salvată de la suicid de către mama ei.
Comentarii
Adauga un comentariu