National

SOC! Unul dintre autorii atacurilor teroriste de la Bruxelles a lucrat in Parlamentul European

Publicat: 06 apr. 2016
1

Parlamentul European a confirmat, miercuri seara, ca unul dintre autorii atentatelor comise la Bruxelles pe 22 martie, soldate cu 32 de morti, lucrase in trecut la institutie.

Parlamentul European confirma ca, in urma cu sase, respectiv sapte ani, unul dintre autorii atentatelor de la Bruxelles a lucrat pentru o firma de curatenie care avea activitati in institutie. A fost vorba de un student care a avut un loc de munca temporar in vacanta de vara din 2009 si in cea din 2010, de fiecare data cate o luna”, a declarat un purtator de cuvant al Legislativului UE, fara a oferi detalii.

„In momentul desfasurarii activitatilor in Parlamentul UE, barbatul nu figura ca avand infractiuni in cazierul judiciar„, a explicat oficialul PE.

Potrivit unor surse citate de presa austriaca, unul dintre autorii atentatelor comise la Bruxelles pe 22 martie, soldate cu 32 de morti, a lucrat in trecut in incinta Parlamentului European. Conform agentiei de stiri APA, unul dintre teroristii care au comis atacurile de la Bruxelles lucrase la o firma de curatenie care avea contract cu Parlamentul European.

Islamistul a avut acces in Parlamentul European, precizeaza sursele citate de APA, conform publicatiei austriece Salzburger Nachrichten.

Agentia APA nu dezvaluie numele teroristului si nu ofera alte detalii.

Insa, conform unui functionar din cadrul Parlamentului European, teroristul care a lucrat in institutie a fost Najim Laachraoui, islamistul in varsta de 25 de ani care s-a aruncat in aer la Bruxelles pe 22 martie si a fost implicat si in atentatele de la Paris, soldate cu 130 de morti.

Reteaua terorista Stat Islamic a revendicat atentatele comise pe 22 martie pe aeroportul Zaventem si intr-o statie de metrou din Bruxelles. Treizeci si doua de persoane au fost ucise in atacuri. Trei autori ai atentatelor – fratii Ibrahim, Khalid El Bakraoui, precum si Najim Laachraoui – au murit in atacuri. Cel putin un alt terorist este dat in urmarire in urma atentatelor.

Adauga un comentariu