Magazin

Socant: Alexandru Arsinel ar putea pierde organul transplant

Publicat: 18 sept. 2013

Balbaiala autoritatilor si secretizarea procedurilor medicale au provocat o situatie fara precedent in cazul transplantului de rinichi pe care actorul Alexandru Arsinel (74 de ani) l-a suferit la sfarsitul lunii august. Stresul provocat de linsajul public ar putea sa-i provoace rejetarea (n.r. – respingerea) organului transplantat.

Suferinta actorului Alexandru Arsinel a impartit Romania in doua tabere – cei care acuza ca ar fi fost plasat in fruntea listei de transplant renal fara a avea dreptul si cei care ii iau apararea. Ieri, in sprijinul artistului au sarit si reprezentantii Consiliului Director al Asociatiei Transplantatilor din Romania (ATR), care spun ca artistul ar putea avea grave suferinte din cauza stresului, potrivit libertatea.ro.

“Oare se gandeste cel care lanseaza aceste acuzatii la starea de stres pe care i-o provoaca pacientului Alexandru Arsinel? Stie ca stresul este unul din factorii de rejet (n.r.- respingere)?”, se arata in comunicatul ATR.

Aceasta reactie vine dupa ce Emanuel Ungureanu (foto), presedintele Asociatiei “Claudia Safta”, a spus ca va depune o plangere penala pe numele actorului, din cauza faptului ca ar fi ajuns primul pe lista de asteptare pentru transplant in numai trei zile.

Reprezentantii ATR spun ca o plangere penala ar putea perturba activitatea medicilor de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Cluj.loading...

Comentarii
  • Da’ oare se gandeste cineva la stresul provocat celor care sunt deja de o gramada de vreme pe lista de asteptare pentru a primi un organ si care vad ca tot felul de smecheri burtosi li se tot baga in fata?! Se gandeste cumva ATR-ul ca sarmanii de pe lista de asteptare fentati astfel risca „rejet-ul” (nota noastra: – respingerea) din viata??? Al cui stres e mai presus?

Adauga un comentariu