Local

SOCANT: Bebelus mort gasit intr-un tomberon de gunoi – FOTO, VIDEO

Publicat: 24 mai 2012

@ In loc de resturi de mancare, un om al strazii a dat peste cadavrul unui bebelus intr-un tomberon din zona Dacia @ Micutul a fost aruncat la gunoi ca un caine @ Oamenii legii au demarat o ancheta pentru a da de urma mamei care a fost capabila de un asemenea gest

Descoperire terifianta intr-un cartier din Iasi chiar de Inaltarea Domnului. Joi dimineata, in cautarea unor resturi de mancare, un om fara adapost a dat de cadavrul unui bebelus. Barbatul s-a speriat in momentul in care a gasit intr-un tomberon, aflat in spatele unui bloc din zona Dacia, printre sacii de gunoi, trupul unui nou-nascut. Locatarii de pe strada Sarmisegetusa, acolo unde s-a facut macabra descoperire, au ramas socati, fiind scandalizati de modul barbar in care o mama si-a abandonat nou-nascutul, lasandu-l sa moara printre mizerii. „Pedeapsa pe viata trebuie sa-i dea. Ea, gata, l-a lasat, dar copilul ala nu mai invie. Daca ar fi dupa mine, eu i-as da inchisoare pe viata, asa as face. Ai facut crima? toata viata acolo sa stai! Asta nu e mama”, a spus o locatara din zona, stupefiata de cele intamplate chiar sub nasul ei.
Imediat la fata locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanta, insa medicii nu au putut decat sa constate decesul nou-nascutului. Trupul neinsufletit al bebelusului, al carui cordon ombilical nu fusese inlaturat, intrase deja in stare de putrefactie. Potrivit primelor date copilul ar fi fost nascut viu insa, abandonat de mai multe zile in tomberon, acesta ar fi murit de foame. Criminalistii au impanzit zona, demarand o ancheta pentru depistarea femeii care si-a aruncat copilul la tomberon ca pe un gunoi. Cadavrul micutului a fost transportat la Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi pentru efectuarea necropsiei care va stabili in ce imprejurari a survenit decesul. „Politia a fost sesizata prin apel unic de urgenta 112 cu privire la faptul ca pe strada Sarmisegetusa din municipiul Iasi a fost gasit intr-un tomberon, cadavrul unui copil. La fata locului s-a deplasat o echipa de cercetare, urmand a se stabili in urma necropsiei daca a fost vorba despre un copil nascut la termen, viu si viabil”, a declarat subinspectorul Ana Maria Irimia, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.
Oamenii de prin partile locului sustin ca nu este primul gest de cruzime din zona. In urma cu ceva timp politistii au mai anchetat un caz, tot cu un bebelus aruncat la containerul de gunoi, iar in urma cu cateva luni, pe strada Sarmisegetusa, o alta tanara si-a abandonat bebelusul intr-o scara de bloc. „Asta nu e mama normala. Nicio catea nu isi lasa puii asa. Au mai fost cazuri in zona. E ceva incredibil! Nu se poate asa ceva! Nu lasi tu un catel, un pui de gaina, sa moara in halul asta, dar un copil. Cum sa faci asa ceva? E o cruzime! Dumnezeu are sa o pedepseasca, ca El le pune la punct pe toate”,a spus una dintre femeile care locuiesc intr-unul din blocurile din zona.

Adauga un comentariu