Actualitate

SOCANT! Carne PUTREZITA din Brazilia, exportata in EUROPA!

Publicat: 21 mart. 2017
1
Scandal imens in Brazilia, cel mai mare exportator de carne rosie din lume. Autoritatile braziliene au suspendat din functii peste 30 de oficiali guvernamentali, dupa au aparut acuzatii privind activitatea celor mai procesatori de carne de vita si de pui, potrivit Agrointel.ro.
Se pare ca aceste companii au comercializat in ultimii ani carne putrezita, carne de vita si de pui, titreaza presa internationala. Inspectorii insotiti de politistii federali au descins in 200 de locuri din mai multe zone din Rio de Janeiro, pentru a verifica produsele. Investigatia a fost pregatita cu rigurozitate timp de peste doi ani. 
Autoritatile braziliene au luat mai multe mostre de carne, care urmeaza a fi testate in laborator.

In afara acuzatiilor privind comercializarea carnii alterate, companiile investigate sunt acuzate ca ar fi folosit chimicale cu risc cancerigen pentru procesarea carnii stricate.  De asemenea, se pare ca in carnea tocata de pui se adaugau cartofi, apa si chiar carton pentru a creste cantitatea si, implicit, profitul realizat. Cifrele oficiale arata ca mari cantitati de carne din Brazilia au luat calea exportului, in special catre Uniunea Europeana.
Adauga un comentariu