Magazin

SOCANT. Dalai Lama pune punct unei traditii vechi de secole

Publicat: 08 sept. 2014
1
Cel de-al 14-lea Dalai Lama Tenzin Gyatso a declarat ca intentioneaza sa fie ultimul lider spiritual tibetan si sa puna capat unei traditii religioase vechi de cateva secole. Liderul spiritual al budismului tibetan a anuntat deja ca „institutia Dalai Lama si-a indeplinit misiunea”, fara sa ofere alte precizari.
„Daca vine al 15-lea Dalai Lama si face de ras functia, institutia Dalai Lama va fi ridiculizata. Oamenii care gandesc in termeni politici este necesar sa-si dea seama, ca atare, ca aceasta perioada de aproximativ 450 de ani in care am avut aceasta institutie a Dalai Lama si-a cam trait traiul. Institutia Dalai Lama era importanta in principal din cauza puterii ei politice. Eu am renuntat complet la putere in 2011, cand m-am retras”, a declarat razand laureatul Premiului Nobel pentru Pace, in varsta de 79 de ani.
Dalai Lama a anuntat in martie 2011 ca-si abandoneaza rolul politic de lider al miscarii tibetanilor in exil, un rol in mod esential simbolic. Desemnat Dalai Lama la varsta de trei ani, el considera deja ca s-a retras pe jumatate incepand din 2001, cand a fost ales pentru prima data un premier al Guvernului in exil, potrivit realitatea.net.

Citeste si Dalai Lama acuza China ca incearca asasinarea sa 

Tags:
Adauga un comentariu