Stiri medicale

SOCANT! Din ce sunt facute unele sortimente de zahar

Publicat: 06 ian. 2015
Cei care au ales sa devina vegetarieni trebuie sa fie atentie si la modul in care se prepara anumite tipuri de zahar, deoarece in procesul lor de fabricatie pot interveni si anumite elemente de natura animala.
Zaharul rafinat – cel pe care il adaugam la cafea de exemplu – este realizat din trestie de zahar sau din sfecla de zahar. Chiar daca ambele produse au o valoare nutritiva asemanatoare, modul de fabricare a zaharului difera.  

Cat zahar poti consuma zilnic 

Pentru a realiza zahar din trestie de zahar, tulpinile sunt zdrobite pentru a separa sucul de pulpa. Substanta obtinuta este apoi prelucrata si incalzita pana cand se cristalizeaza. Apoi, este rafinata si decolorata cu particule arse din oase de animal, acestea din urma producand si culoarea alba a zaharului.
Cu toate acestea, particule arse din oase de animal nu sunt utilizate in procesul de rafinare a zaharului obtinut din sfecla de zahar, noteaza adevarul.ro, care citeaza Huffington Post. In Statele Unite, producatorii de zahar folosesc deseori oase provenite de la bovine pentru procesul de filtrare si albire a zaharului. Cei care aproba metoda spun ca prin acest mod se indeparteaza eficient toate impuritatile din zahar.  

Atentie la excesul de zahar! Iata ce risti daca faci abuz 

Cateva companii americane insa au decis sa utilizeze mai degraba variante alternative, precum carbunele granular. Chiar si asa, consumatorul nu ar putea sa isi de-a seama de diferenta nici macar prin gust. Singura posibilitate de a avertiza un cumparator asupra modului de fabricatie a zaharului este prin etichetarea corespunzatoare. Indiferent daca sunteti vegetarieni sau nu, trebuie sa stiti ca cel mai bun zahar este cel care nu utilizeaza in procesul de fabricatie particule arse din oasele de animal.


loading...

Adauga un comentariu