Actualitate

SOCANT! Iata cat de mult poti supravietui daca esti ingropat de viu

Publicat: 26 ian. 2016

Popular Science a estimat cam cat timp ai putea respira in siguranta intr-un cosciug ingropat la 2 metri sub pamant.

Cifrele depind, evident, de cat de mare este cosciugul si de cat de mare esti tu.

Sa spunem ca un sicriu normal are dimensiunile de aproximativ 213 x 71 x 58 de centimetri, astfel ca volumul lui total este cam de 137 cm3 sau 886 de litri. Folosim asta si ca volum intern, pentru a-ti mai oferi cateva minute de viata. Iar volumul mediu al unui corp uman este de 66 de litri. Asta inseamna ca mai raman 820 de litri de aer, dintre care o cincime (164 de litri) e reprezentata de oxigen.

Daca o persoana inchisa in cosciug consuma 0,5 litri de oxigen pe minut, ar dura aproape 5 ore si jumatate pana cand tot oxigenul din el s-ar consuma.

Desigur, acele 5 ore si jumatate ar fi petrecute intr-o groaza de tip claustrofob, in timp ce incerci zadarnic sa scapi. Ceea ce nu se va intampla.

Chiar daca ai reusi sa iesi din cosciug fara ca mai intai sa-ti epuizezi rezerva de aer, te-ai trezi intr-o situatie asemanatoare cu cea a unui om ingropat in timpul unei caderi masive de teren sau al unei avalanse. Pamantul ar fi atat de compact si de greu incat pieptul tau nu s-ar putea dilata.

Dar exista si o parte pozitiva in toate astea! Presupunand ca nu vei fi complet acoperit de pamant, in cele din urma se va acumula atat de mult dioxid de carbon incat vei lesina si vei intra in coma, astfel ca nu vei fi, de fapt, constient in timpul mortii tale prin sufocare.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit