International

SOCANT. O chelnerita din Franta a fost batuta din cauza ca servea alcool in prima zi a lunii postului islamic(Ramadanul)

Publicat: 09 iun. 2016
1
O chelnerita din Nisa, Franta, a fost palmuita pentru ca a servit alcool in prima zi a ramadanului. Tanara, de origine musulmana, lucreaza intr-un bar din centrul Nisei si a fost agresata de doi barbati, tot musulmani, in jurul pranzului. Femeia, care avea un hematom mare la o arcada in urma violentei supuse, a depus plangere la politie, ca si proprietarul barului, care a afirmat ca cei doi barbati l-au amenintat cu trei zile inainte, in incercarea de a-l convinge sa nu mai vanda bauturi alcoolice in luna ramadanului. Proprietarul barului spune ca unul dintre barbati este un cetatean strain care sta fara acte in zona. 
„Eram singura in bar cand au intrat cei doi. Au aratat cu degetul spre sticlele de alcool care se aflau in spatele barului si unul dintre ei mi-a spus in araba: ‘Ar trebui sa-ti fie rusine sa servesti alcool in perioada ramadanului’. Dupa care a adaugat: ‘Daca as fi Dumnezeu, te-as spanzura’. ‘Nu esti Dumnezeu sa ma judeci'”, a replicat tanara femeie. Cei doi au plecat dar unul dintre ei s-a intors si a lovit-o violent pe femeie in interiorul barului. 
Chelnerita se declara cu atat mai socata cu cat este musulmana si respecta ramadanul. „Nu din cauza ca servesc alcool nu imi respect indatoririle. Daca o fac, este pentru ca sunt chelnerita. In Tunisia, aveam aceeasi meserie si nu am avut niciodata cea mai mica problema. Nu credeam ca in Franta, tara libertatilor, as putea sa fiu agresata pentru asta”, a declarat ea.
Adauga un comentariu