Magazin

SOCANT. O tanara sufera de o obsesie compulsiva care o face sa se scarpine pana ii da sangele

Publicat: 25 mai 2014
1
E plina de semne! Nu sufera de acnee sau de vreo boala dermatologica, ci de o manie din pricina careia isi provoaca singura cicatrici pe fata. Samantha Wake, o studenta in varsta de 20 de ani din Marea Britanie, sufera de tulburare obsesiv compulsiva care o face sa-si provoace singura semne si catrici pe fata. Adolescenta nu se poate opri sa nu-si stoarca cosuri sau puncte negre chiar si atunci cand acestea nu exista.
„Nu ma pot opri sa nu ma scarpin pe fata”, a declarat ea, potrivit kanald.ro. Uneori peterece chiar si sase ore in fata oglinzii curatandu-si, chipurile tenul, pana cand fata ei ajunge sa fie plina de sange. Fata si-a facut atata rau, incat cicatricile nu vor mai disparea, cel putin nu prea curand. 
Pentru a scapa de aceasta obsesie, dar mai ales ca este dizgratios sa vezi o fata tanara cu bube pe fata, Samantha merge la terapie, insa tot nu se poate opri din scarpinat. „Fata mea arata de zici ca am avut un accident. Atat de mult rau mi-am facut”, a adaugat adolescenta. 
„Dimineata si seara imi este cel mai greu. Primul lucru pe care il fac cand ma scol este sa ma uit in oglinda. Daca observ ceva pe fata mea, atunci nu ma mai pot opri din am face rau din nou”, a explicat tanara.
Adauga un comentariu