Actualitate

SOCANT! Refugiati UCISI pentru organe daca nu au bani sa-si achite calatoria

Publicat: 05 iul. 2016
1
Un fost traficant de refugiati face dezvaluiri socante, aratand modul in care sunt tratati cei care renunta la tot ce au pentru a calatori in zone unde ar avea sansa de a trai in conditii mai bune. Astfel, imigrantii care nu pot plati pentru calatoria din Africa in Europa sunt ucisi pentru organe, care apoi sunt vandute la preturi uriase pe piata neagra. Nuredein Wehabrebi Atta, care a fost condamnat la cinci ani de detentie dupa ce a fost prins cand transporta ilegal imigranti, le-a declarat politistilor italieni ca refugiatii care nu aveau bani erau vanduti cu 15.000 de euro unor grupari, in special formate din egipteni, antrenate special pentru recoltarea de organe. 
 
Marturia fostului traficant i-a ajutat pe politisti sa destructureze o retea internationala dedicata traficului de imigranti, politistii italieni retinand 38 de persoane, suspectate ca sunt implicate. Ministrul de Interne Angelino Alfano a declarat ca autoritatile au dat o lovitura dura retelei criminale, care folosea Roma pentru a face tranzactii. Politia din Palermo a precizat, intr-un comunicat oficial, ca un barbat retinut a colaborat cu autoritatile, furnizand pentru prima data o imagine completa asupra modului in care reteaua opera atat la nivel international, cat si in Africa de Nord si Italia.
 
„Numarul mortilor pe care il stim reprezinta doar o mica parte. Doar in Eritrea au fost victime in opt din zece familii”, a spus acesta, adaugand ca imigrantii care nu-si permit sa dea bani traficantilor sunt vanduti pentru organe. Nuredein Wehabrebi Atta este primul strain care a fost inclus in programul de protectie a martorilor existent in Italia. Acesta a declarat ca un procent urias de decese din randul imigrantilor l-a determinat sa faca aceste dezvaluiri, in special cei 360 de morti care s-au scufundat cu o barca in Lampedusa, incident in care nu a fost implicat.
Adauga un comentariu