International

SOCANT! Rusia ar putea fi OUT de la TOATE competitiile sportive, inclusiv CM 2018

Publicat: 11 ian. 2017
1
La 9 decembrie, avocatul canadian Richard McLaren a dat publicitatii un nou raport, conform caruia peste 1000 de sportivi rusi au beneficiat de un program de dopaj „sponsorizat de stat” timp de patru ani, incepand din 2011. In noul raport sunt mentionati si 4 medaliati de la Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014, si 5 de la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. 
Asociatia Agentiilor Nationale Antidoping (NADO) vrea ca Rusia sa fie exclusa din toate competitiile, inclusiv de la Cupa Mondiala de fotbal care va fi gazduita chiar de rusi in 2018. NADO propune ca o astfel de sanctiune sa fie valabila pana cand Rusia va demonstra ca a adoptat si implementat un sistem antidoping credibil. Reuniti la Dublin, lideri ai 19 agentii nationale din NADO au discutat despre consecintele raportului McLaren cu privire la dopajul sistematic din Rusia. „Avand in vedere al doilea raport McLaren, responsabilii au cerut excluderea organizatiilor sportive ruse din toate competitiile internationale”, se arata intr-un comunicat al NADO, citat de News.ro. Presedintele Agentiei Antidoping Americane (USADA), Travis Tygart, a precizat ca excluderea trebuie sa fie valabila si pentru Cupa Mondiala care va avea loc in Rusia. „Continuam sa ii audiem pe sportivi… Exista motive de ingrijorare cu privire la sportivii rusi”, a afirmat Tygart.
Presedintii de agentii antidoping care au fost prezenti la reuniunea de la Dublin – intre care se numara cei din SUA, Japonia, Franta si Germania – considera ca sportivilor rusi ar trebui sa li se permita participarea la competitiile internationale daca au fost supusi controalelor antidoping si rezultatele testelor sunt satisfacatoare, insa sportivii in cauza nu trebuie sa concureze sub culorile Rusiei. 
Adauga un comentariu