International

SOCANT: Un politist american a vrut sa GATEASCA femei si sa le MANANCE!

Publicat: 17 nov. 2012
1

Caz de-a dreptul uluitor in Statele Unite, inspirat din celebra serie “Tacerea Mieilor” cu Anthony Hopkins in rol principal.

Protagost este chiar un om al legii. Mai precis, un politist din New York, care a fost arestat in locuinta lui din Queens, sub acuzatia ca a vrut sa rapeasca femei pentru a le manca, dupa cum arata mesajele sinistre dintre el si un complice.

Potrivit documentelor difuzate de autoritati, Gilberto Valle, in varsta de 28 de ani, a discutat cu un complice despre “rapirea unor femei pentru a le gati si a manca portiuni din corpurile acestora”. Cei doi se gandeau sa foloseasca cloroform pentru a le face pe acestea sa isi piarda cunostinta si a le duce apoi in bucataria politistului.

In cursul unei conversatii on-line in iulie, potrivit textului plangerii, complicele lui Valle – care nu a fost inca identificat – il intreaba pe acesta: “Ce dimensiuni are cuptorul tau?”. Raspunsul: “Este suficient de mare pentru a incapea una dintre aceste fete daca ii indoi picioarele”. In timpul conversatiei lor, complicele politistului ii sugereaza de asemenea, sa nu foloseasca rotisorul. “Ma gandeam sa o leg (…) si sa o gatesc la foc mic, sa ramana in viata cat mai mult timp posibil”, raspunde Gilberto Valle.

Cei doi barbati nu au trecut niciodata la act, iar autoritatile au descoperit intentiile lor in septembrie, dupa ce politistul si-a folosit computerul personal pentru un schimb de mesaje cu complicele sau. Acesta din urma nu este urmarit inca dintr-un motiv neprecizat de autoritati. Anchetatorii au gasit in computerul lui dosarele a aproximativ 100 de femei, cu numele si o fotografie si, uneori si alte detalii, cum ar fi adrese sau descrieri. Gilberto Valle ar fi folosit fisiere oficiale pentru a intocmi aceasta lista.

Potrivit FBI, politistul a mers pana intr-acolo incat s-a intalnit intr-un restaurant cu una dintre femeile pe care voia sa le rapeasca si sa le manance. Potrivit acuzarii, politistul trebuia sa fie cel insarcinat cu rapirea unei victime, pentru care complicele lui era dispus sa plateasca 5.000 de dolari. “Este foarte riscant, acest lucru imi va ruina viata daca voi fi prins”, scrie el, potrivit textului plangerii.

“Presupusul plan al lui Gilberto Valle care consta in rapirea unor femei pentru a fi violate, torturate, gatite si mancate este un soc pentru constiintele noastre. Acest caz este cu atat mai socant cu cat se are in vedere ca Valle este ofiter de politie in New York, care a jurat sa protejeze oamenii”, a comentat Preet Bharara, procurorul federal din Manhattan.

Adauga un comentariu