Local

SOCANT: Zeci de fosti angajati, chemati in judecata de RATP! Li se cer banii inapoi!

Publicat: 03 oct. 2019
1

Zeci de fosti angajati ai Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iasi au fost chemati in judecata de regie.

Astfel, RATP, prin lichidatorul judiciar Capital Insolv SPRL Iasi, le cere magistratilor din cadrul Tribunalului Iasi sa dispuna obligarea unor fosti angajati la restituirea unor sume de bani.

Mai exact, obiectul celor aproximativ 50 de dosare inscrise recent pe rolul Tribunalului Judetean il constituie actiune in raspundere patrimoniala si restituire sume.

Vezi si: Ultimele etape in procesul de faliment al RATP Iasi

Acum, urmeaza ca instanta de judecata sa stabileasca primele termene la litigiile respective, dupa care magistratii vor asculta ce au de spus partile implicate, pentru a putea decide in aceste cazuri.

Potrivit unor surse, lichidatorul judiciar a decis sa actioneze in judecata cei aproximativ 50 de fosti angajati ai RATP, pentru a putea obtine diverse sume de bani de la acestia, ce ar fi trebuit sa fie in contul regiei.

Mai exact, la intrarea in insolventa a RATP si crearea noii firme, respectiv Compania de Transport Public (CTP) Iasi, unii dintre angajati au beneficiat de diverse sume de bani, iar lichidatorul judiciar incearca acum sa recupereze acei bani, pe motiv ca salariatii ar fi plecat si regia ar fi ramas in "gaura" cu acele sume de bani (pentru concedii de odihna sau medicale, diverse drepturi salariale).

Amintim ca, in urma cu mai bine de doi ani, RATP a intrat in insolventa, iar o noua firma a fost creata pentru desfasurarea transportului public din Iasi, CTP. Asadar, in cursul anului 2016, autoritatile locale au aprobat bugetul de venituri in cazul Companiei de Transport Public SA Iasi, iar rezultatul brut estimat pana la finalul lui 2016 arata un profit în valoare de 141.000 de lei, asta în urma preconizarii unor venituri totale în suma de 55.496.000 de lei si a unor cheltuieli totale de 55.355.000 de lei. Acea fundamentare a veniturilor s-a realizat tinând cont de nivelul estimat al cererii pentru 2016, iar cheltuielile au fost stabilite în functie de planul de transport, numarul de mijloace necesar pentru acoperirea tuturor traseelor, volumul cheltuielilor, precum si de nivelul estimat al indicelui de crestere al preturilor pe anul 2016.

De asemenea, Compania de Transport Public Iasi SA a estimat pentru anii 2017 si 2018 venituri de 97.514.000 de lei, respectiv 99.757.000 de lei.

Adauga un comentariu