National

Societatea civila, scrisoare deschisa pentru Raed Arafat. Se cere crearea unei celule de criza

Publicat: 08 nov. 2015
1
Initiativa Romania, din care face parte Claudia Postelnicescu, invitata la consultari la Cotroceni, ca reprezentant al societatii civile, a trimis o scrisoare deschisa secretarului de stat Raed Arafat, prin intermediul careia se solicita transparenta decizionala si implementarea unui plan coerent pentru salvarea ranitilor din Club Colectiv. Iata, mai jos, continutul scrisorii.
„Domnule secretar de stat Raed Arafat,
Avand in vedere lipsa de transparenta decizionala si haosul institutiilor statului in elaborarea si gestionarea unui plan coerent pentru salvarea ranitilor din Colectiv, inclusiv indeciziile in a apela la ajutor extern, mobilizarea extraordinara a societatii civile prin donatii de resurse medicale, financiare si de personal voluntar, lipsa evidenta de coordonare a eforturilor medicilor si ofertelor non-guvernamentale de ajutor din tara si din strainatate, va solicitam sa faceti demersurile necesare pentru crearea unei celule de criza care sa:
– Centralizeze si administreze toate eforturile de ajutor, nationale sau internationale, in tratarea ranitilor,
– Sa comunice necesarul de echipamente si medicamente pe termen mediu si lung,
– Sa asigure o comunicare profesionista si transparenta cu familiile victimelor, pentru a evita situatiile inacceptabile ca cea a familiei trimise in alta tara decat ce in care a fost trimis copilul pentru tratament,
– Elaborarea si adoptarea imediata a normelor derogatorii privind transferul in strainatate si a victimelor fara asigurare medicala, precum si simplificarea procedurilor de donatie de la voluntari.
Intelegem gravitatea situatiei existente si responsabilitatea care se afla pe umerii dumneavoastra, insa oamenii, organizatiile si partenerii externi nu pot ajuta decat in conditii de transparenta si coordonare. V-am trimis aceste solicitari ieri, pe mail. Nu ati raspuns. Le retrimitem public. Scopul nostru este sa va ajutam si sa ne implicam in deschiderea unei linii de comunicare intre autoritati si societatea civila”.
Adauga un comentariu