Cultural

Sociologul Gelu Duminică îl face praf pe preotul Visarion Alexa. Detaliul care-l dă de gol pe părinte

Publicat: 21 sept. 2022
Sociologul Gelu Duminica cu microfonul in mana la birou
Sociologul Gelu Duminica a facut o postare in care il demasca pe preotul Visarion Alexa

Preotul Visarion Alexa este vizat într-o anchetă în care acuzația este gravă. Sociologul Gelu Duminică a analizat stenogramele, arătând că duhovnicul a acționat ca un agresor.

”Fix așa arată o agresiune sexuală: un om care nu înțelege că ”nu” înseamnă ”nu” și care abuzează de statutul său. Iar scuza cum că ”m-am lăsat ispitit” e doar o balivernă penibilă care aruncă ”vina ispitei” asupra celuilalt (eu sunt ispitit însă ispita – adică diavolul – a fost altcineva). Nimic despre liberul arbitru, despre Porunca 7 (să nu preacurvești) sau despre păcatul râvnirii femeii altuia (Porunca 10). Nimic despre respect, despre morală și principii. Acest tip de comportament nu este un accident, ci un mod de operare: câștig încrederea unor oameni vulnerabili emoțional și pe urmă atac. Ca orice prădător! ”Să nu cazi în ispita de a te răzbuna” ne demonstrează, dacă mai aveam nevoie, că agresorul știa că a agresat.

Faptul că avem stenograme ne arată că agresorul a fost înregistrat și că există mărturii. Poate și de aceea, agresorul a recunoscut imediat fapta și BOR a reacționat în aceeași zi. Pentru că dovezile sunt zdrobitoare. Sper doar ca enoriașii care-și apără preotul să înțeleagă că nu e niciun scenariu la mijloc și că duhovnicul lor este un agresor sexual. Și că trebuie izolat și pedepsit. Ca orice om care agresează un alt om” a scris sociologul Gelu Duminică, pe Facebook.

Stenogramele în cazul împotriva lui Visarion Alexa

Preot: Ți-a fost rău?

Victimă: Cum adică?

Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. (…) Asta produce detensionare (…)

Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)

Victimă: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten

Victimă: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)

Victimă: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. (…)

Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victimă: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.

Visarion Alexa este acuzat de agresiune sexuală

Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar. În fața instanței, avocata sa a invocat prietenia cu victima, de aproximativ doi ani.

„În baza 227 alin. 1 Cod proc. penală şi art. art. 219 alin. (7) Cod proc. penală, respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în dosarul de urmărire penală nr. 6204/P/2022. În baza art. 227 alin. 2 Cod proc. penală rap. la art. 202 alin. 4 lit. b Cod proc. penală cu referire la art. 211 Cod proc. penală dispune luarea faţă de inculpatul Alexa Visarion a măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, din data de 17.09.2022 până la data 15.11.2022, inclusiv”, se arată în decizia instanţei.
Adauga un comentariu