Local

Sofer beat pulbere prins de politistii de frontiera conducand in zig-zag. Ce alcoolemie avea

Publicat: 17 feb. 2014
1
Politisti de frontiera au ramas fara cuvinte cand au vazut ce alcoolemie avea un sofer care se deplasa pe raza unei localitati de frontiera. Pentru oamenii legii nu este clar nici macar modul in care omul a reusit sa se urce in masina si sa conduca pe o distanta atat de mare. Mai mult, soferul oprit in trafic nu detinea permis de conducere. Barbatul a fost oprit la data de 15 februarie, la ora 15:40, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice.
Politisti de frontiera din cadrul SPF Husi – ITPF Iasi, au oprit in trafic, pentru control, pe raza localitatii de frontiera Risesti, un autoturism marca Ford Mondeo, condus de cetateanul roman Florin P., in varsta de 40 de ani. Cu ocazia controlului s-a constatat ca conducatorul auto nu poseda permis de conducere auto si emana halena alcoolica. Politistii de frontiera au informat Serviciul Politiei Rutiere Husi, la fata locului deplasandu-se un echipaj care a testat persoana cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.70 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost dus la Spitalul Municipal Husi, pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, dar acesta a refuzat sa se supuna prelevarii de mostre biologice.
Barbatul s-a ales cu dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si refuzul ori sustragerea conducatorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de a se supune prelevarii de mostre biologice necesare in vederea stabilirii alcoolemiei”.
Adauga un comentariu