Local

Sofer profesionist, cu permis de conducere falsificat

Publicat: 04 iul. 2016

Politistii de frontiera din vama Albita au depistat un cetatean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontiera un permis de conducere fals. La sfarsitul saptamanii trecute, in punctul de trecere a frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pe sensul de intrare in tara, cetateanul din Republica Moldova Ion V., in varsta de 36 de ani, conducand un autoturism marca Mercedes, model GLK, inmatriculat in Franta.

Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontiera, oamenii legii au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au stabilit ca documentul in cauza nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals total.

In legatura cu cele constatate, Ion V. a declarat ca in luna martie a anului curent a urmat cursurile unei scoli de soferi din Chisinau, in vederea obtinerii categoriei „E”, dar ca nu a promovat examenul final. Avand nevoie de permis de conducere valabil pentru aceasta categorie, a apelat la un conational, care i-a procurat permisul de conducere prezentat la control.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza, pentru savarsirea infractiunilor de uz de fals si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.loading...

Adauga un comentariu