Local

Soferi fara documente valabile, depistati de politistii de frontiera la volan

Publicat: 20 nov. 2018
1

@ Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari cu privire la doi barbati din R. Moldova care conduceau autovehicule fara sa detina documente valabile

În urma cu doua zile, în jurul orei 19:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albita s-a prezentat pentru a intra în tara, cetateanul din R. Moldova A. S. în vârsta de 31 de ani, conducând un autoturism marca Porsche.

Citeste si: De necrezut: Batjocura la adresa iesenilor! Iata cine a cumparat harburile de autobuze folosite de RATP Iasi

La controlul de frontiera, A. S. a prezentat, pe lânga documentele de identitate, un permis de conducere având însemnele R. Moldova, valabil pentru categoria B. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, oamenii legii au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au constatat ca permisul de conducere în cauza nu îndeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Citeste si: Hoti prinsi in timp ce furau liniile de tramvai din Iasi

Barbatul a declarat ca este posesorul unui permis de conducere categoria B, care i-a fost retinut de Politia Rutiera Bârlad pentru depasirea limitei de viteza, în data de 31.07.2018. Acesta a mai declarat ca nu a avut timp pentru a-si ridica permisul de conducere si având nevoie urgent de un permis, a procurat documentul prezentat la control de la un conational, ale carui date nu le cunoaste, în schimbul sumei de 150 euro.

Câteva ore mai târziu, s-a prezentat în acelasi punct de trecere a frontierei cetateanul din R. Moldova S. C., în vârsta de 44 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz si o remorca.

Citeste si: Se privatizeaza serviciul public de salubritate. Francezii de la Veolia au pus ochii pe afacerea de sute de milioane euro

"La controlul de frontiera, în urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au constatat ca S. C. este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria B, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauza îi era necesara si categoria BE. În cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari, în ambele cazuri, sub aspectul savârsirii infractiunilor de uz de fals, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, categoria BE, de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv", au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Adauga un comentariu