Calatorii

Soferii au primit K.O. direct. Legea care trage pe dreapta ZECI de mii de masini din Romania. De acum nu veti mai avea voie sa circulati daca…

Publicat: 22 mai 2019
9

Noi reguli pentru soferi, stabilite in Senat. Potrivit unui proiect dezbatut in prima camera, soferii vor fi obligati sa se asigure ca circula noaptea cu farurile aprinse sau lumini de semnalizare. In caz contrar, politistii le vor retine certificatul de inmatriculare.

Potrivit legii, soferii vor fi obligati sa aiba pe masina doar sistemul standard de lumini, altfel vor ramane fara talonul auto. Initiatorii sustin ca aceasta lumina deranjeaza in trafic. Una dintre argumentele aduse este numarul mare de accidente din Romania. Potrivit datelor Comisiei Europene, tara noastra ocupa locul II in topul tarilor cu cele mai multe persoane decedate in accidente rutiere, 91 de persoane la un milion de locuitori, mai exact.

Foarte multe dintre acestea s-ar produce din cauza coliziunii masinilor de mare tonaj cu autovehiculele mici: "Multe dintre aceste masini de mare tonaj care tranziteaza tara noastra sau au transporturi interne si internationale au modificat sistemul de lumini si au instalat sisteme suplimentare personalizate, dar nestandardizate, care lumineaza puternic si intermitent pe timpul noptii".

Pentru a se aplica, proiectul trebuie sa primeasca votul final al Camerei Deputatilor.

In plus, potrivit unui alt proiect de lege adoptat in Senat si autoritatile locale vor avea obligatia de a semnaliza toate trecerile de pietoni.

Adauga un comentariu