Eveniment-Social

Soferii cu masini murdare au fost amendati

Publicat: 09 feb. 2009
1

Dupa ce autoritatile locale au atras atentia in mai multe randuri asupra faptului ca noroiul de pe strazile municipiului este provocat si de camioanele care lucreaza pe santierele din oras, politistii comunitari au trecut la controale, identificand situatii in care basculante ieseau de pe santiere fara sa fie curatate. Astfel, saptamana trecuta au fost aplicate doua amenzi, in valoare de 360 lei.

Lozul castigator l-au tras doi soferi surprinsi pe Calea Chisinaului, care conduceau doua camioane fara sa respecte Hotararea de Consiliu Local numarul 172 din 2002. „Vineri, 6 februarie, am surprins doi soferi care conduceau autovehiculele marca Volvo si Roman. Respectivele autovehicule, fiind murdare, afectau curatenia de pe domeniul public. Noi am aplicat doua amenzi, iar contravenientii si-au recunoscut greseala. Minimul pentru aceste incalcari ale hotararii este de 360 lei, iar maximul de 590 lei”, a precizat Nicoleta Deciu, purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare.

Hotararea de Consiliul Local, privind gospodarirea si mentinerea curateniei in municipiul Iasi, stabileste obligatiile si raspunderile care revin institutiilor publice, agentilor economici si cetatenilor pentru buna gospodarire a municipiului, pentru instaurarea unui climat de ordine si curatenie pe teritoriul municipiului.

Comentarii
  • Vreau sa stiu cui trebuie sa prezint facturile de la spalatoria auto spre decontare. Mentionez ca numai in ultimele 10 zile a trebuit sa curat masina de 3 ori din cauza prafului de pe soseaua Nicolina si a ciorilor de la semaforul de langa Biblioteca Eminescu. Bine ca se spala strada Sarariei infiecare zi aproape, dar arterele mari raman inecate in praf si noroaie la prima bura de ploaie.

  • de ce nu sunt sanctionati cei care ies cu masinile murdare in centrul orasului din santierul lui Dascalu (Palas), sau de acesta va este frica?Vedeti cum arata strada Sf. Lazar.

  • Trebuiau sa treaca, ieri dupa amiaza, pe 7 Noiembrie sa vada. Parca mergeai pe aratura. Daca trageam o brazda puteam pune porumb, asa noroi era de la Pallas.

  • sa vina politia sa vada camioanele care merg pe bvd. Chimiei la sala de sport Gradinari si care ies de acolo cata mizerie fac pana la mol cate o data . pun in pericol masinile in trafic ca pot sa sara pietrein parbrize , si pamantul care sare de pe roti iti murdaresti masina de zici ca ai venit de la tara. de asta trebuie sa platim noi amenzi ? mai intii sa isi faca ei datoriasi apoi noi . nu mai stiu de ce sa se ia.

Adauga un comentariu