National

Soferii vor fi spionati incepand cu 2014

Publicat: 30 dec. 2012
1
Autoritatile propun ca incepand din septembrie 2014, noile automobile sa fie echipate cu asa-numitele cutii negre care inregistreaza tot, de la viteza cu care se deplaseaza masina, pana la numarul de pasageri sau locatia vehiculului.
Initiativa le apartine celor din Statele Unite si a aparut cu scopul de a intari siguranta. Dispozitivele din interiorul cutiei negre s-ar activa pentru aproximativ 30 de secunde in timpul „evenimentelor” precum franare sau accelerare brusca sau alte tipuri de actiuni ce indica posibilitatea unui accident. Informatiile descarcate vor fi utilizate de catre producatori si institutiile de reglementare „in primul rand, pentru a evalua, post-accident, performanta sistemelor de siguranta”. 
Cu toate acestea, exista voci care trag semnale de alarma cerand autoritatilor sa protejeze datele prin anonimat si sa se interzica prin lege ca ele sa fie utilizate in scopuri de marketing. 
Cercetatorul australian David Warren a inventat cutia neagra in 1953 cu scopul de a-i ajuta pe investigatori sa rezolve anchetele legate de avioanele prabusite. Desi au trecut peste 50 de ani de la inventarea acestui dispozitiv, trebuie sa recunoastem ca ar fi trebuit sa ne asteptam ca intr-o buna zi, cutia neagra sa fie implementata si la restul vehiculelor. 
sursa: descopera.ro 
Adauga un comentariu