Magazin

Sofia Vicoveanca a deschis un muzeu UNIC

Publicat: 21 iun. 2013
1

Una dintre cele mai respectabile soliste de muzica populara, Sofia Vicoveanca a deschis un muzeu unic, in casa sa din satul unde si-a petrecut copilaria, la Vicovu de Jos, jud Suceava.

Solista (72 de ani) a strans in lunga sa cariera multe piese vestimentare din diverse zone etnografice bucovinene, multe ce au peste 100 de ani, pe care le-a conservat pentru cei interesati de traditii si folclor, dar si de hainele bunicilor si strabunicilor.

Muzeul, ridicat pe o casa construita de solista „in stil batranesc”, dupa tipare asezamintelor rurale, cuprinde circa 80 de catrinte, ii, opinici, basmale, costume si opinci, incaltaminte cu care Sofia Vicoveanca a aparut in sediul Parlamentului European de la Bruxelles, fapt pentru care a fost admirata.

„A fost pasiunea mea iar multe din costume si accesorii le am de la multe soliste din bransa. Mi le-au incredintat pentru acest muzeu privat”, ne-a declarat interpreta.

Comentarii
  • FALS! Informati-va dragi ziaristi pentru ca d-na Sofia Vicoveanca a vandut casa unde a copilarit , pe locul respectiv acuma este un magazin de mobila second-hand. Casa in care a deschis muzeul respectiv nu are nici o legatura cu copilaria dumneaei.

Adauga un comentariu