Stiri

Software-uri utile in cazul supraincalzirii computerului

Publicat: 26 iul. 2011

Caldura excesiva este inamicul computerelor si al smartphone-urilor, tabletelor, playere MP3, notebook-uri, netbook-uri, hard drive-uri si aparatelor de fotografiat.

In cazul in care coloana de mercur se ridica, functionarea poate fi compromisa si datele risca sa se piarda, informeaza Web Master Point.

Se impune aplicarea celor mai adecvate masuri, indispensabile pentru a proteja dispozitivele electronice in cel mai bun mod.

Atentie la laptop-urile supraincalzite!

Supraincalzirea notebook-urilor poate fi cauzata, de asemenea, de un efort excesiv al resurselor cauzat de utilizarea simultana a prea multor programe.

Ce trebuie sa facem?

In acest caz, se impune utilizarea anumitor solutii preventive, cum ar fi aplicatiile care au abilitatea de a tine sub control temperatura procesorului.

Pentru laptop-urile Windows, unul dintre cele mai comune software-uri este Notebook Hardware Control, iar pentru cele dotate cu procesoare furnizate de AMD si Intel, este de luat in consideratie Core Temp.

O alta aplicatie care monitorizeaza hardware-ul este HWMonitor.

Particularitatea consta in instalarea automata, fara sa fie solicitata.

Pentru Mac-uri, cele mai folosite solutii de genul acesta sunt Temperature Monitor Widget Edition si Temperature Monitor.

Si, daca este adevarat ca 32% din pierderea de date poate fi atribuita erorilor umane, asa cum s-a revelat in urma unei analize recente efectuata de Kroll Ontrack, atunci ar trebui sa fim mai atenti cu aparatura noastra.

De exemplu, este esential sa se efectueze backup-ul tuturor informatiilor si documentelor prezente in dispozitive.

In concluzie, pentru a nu se compromite mecanica elementelor componente, se impune evitarea abandonarii hard disck-urilor si a altor suporturi in locuri inchise, expuse pericolului cresterilor de temperatura .loading...

Adauga un comentariu