National

Solicitare de urgență în Parlamentul European! Victor Negrescu: „Cazurile de agresivitate și hărțuire online să fie combătute“

Publicat: 13 feb. 2020

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a cerut, joi în plenul Parlamentului European, ca toți actorii europeni, naționali și locali, inclusiv părinții și școlile, să se implice în combaterea cazurilor de agresivitate și hărțuire online, cunoscute sub numele de cyberbullying.

„Un studiu recent realizat în România arată că 1 din 3 copii, între 9 și 16 ani a fost hărțuit online și cazurile de cyberbullying semnalate se multiplică. Și mai grav, aproape jumătate dintre cei hărțuiți nu au făcut nimic, crezând că lucrurile se vor rezolva de la sine. Poate de aceea, conform statisticilor, adulții publică pe Internet date cu caracter personal despre proprii copii, considerând că mediul online este un spațiu sigur. Este nevoie să sprijinim educația digitală, să implicăm activ actorii europeni, naționali și locali, părinții, tinerii și școlile pentru a preveni astfel de situații”, a afirmat Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD consideră că internetul este un spațiu sigur dacă învățăm să îl folosim corespunzător. El a adăugat că în acest sens fiind nevoie de un set de bune practici și recomandări, care să vină din partea furnizorilor de Internet, a creatorilor de conținut și a operatorilor de rețele sociale.

„Este nevoie de un parteneriat cu furnizorii de internet, creatorii de conținut și operatorii de rețele sociale, pentru a veni cu un set de bune practici, recomandări și soluții concrete pentru a face Internetul un spațiu mai sigur și a evita, astfel, posibile incidente. Salut preocuparea Comisiei Europene pentru acest subiect, inclusiv prin susținerea campaniei Ziua Internetului Sigur, și reiterez convingerea mea că Internetul este un spațiu sigur dacă învățăm să îl folosim corespunzător”, a conchis Negrescu.loading...

Adauga un comentariu