Sport

Solidaritate la CS Politehnica! Rugbistii ieseni strang fonduri pentru judoka Vladut Simionescu

Publicat: 22 mart. 2016
1

Sambata, in etapa a doua a primei Grupe valorice din Cupa Romaniei, Politehnica Iasi va intalni pe terenul Tepro, pe CSM Olimpia. Meciul, care are loc de la ora 11:00 si va fi transmis in direct pe rugbytv.ro, are si o miza caritabila. Oficialii ieseni le propun spectatorilor care vor veni la meci sa participe la campania de sustinere materiala a judokanului Vladut Simionescu, medaliat cu bronz la Universiada in 2015 si participant la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

El este unul dintre cei mai buni judokani romani (cat. +100 kg), insa a suferit o accidentare toamna trecuta, o rupere a ligamentului incrucisat anterior la genunchiul drept, ceea ce il face sa rateze prezenta in acest an la JO de la Rio. Cariera lui Vlad (25 ani) depinde acum de reusita unei interventii chirurgicale, insa costurile tratamentului depasesc 15.000 de euro. Astfel, la meciul de sambata va exista o urna, iar fiecare spectator care va dona orice suma de bani va primi un tichet, iar la finalul partidei va avea loc o tragere la sorti, castigatorul urmand sa primeasca un balon de rugby cu semnaturile jucatorilor ieseni si a lui Vlad.

„Vladut Simionescu are un vis, acela de a castiga medalia olimpica! Si trebuie sprijinit! Este sportivul numarul 1 al Iasului in 2015, un adevarat ambasador al comunitatii noastre. Speram ca initiativa echipei de rugby Politehnica sa fie urmata si de alti oameni cu suflet mare de oriunde. Sportul romanesc este in suferinta si e momentul sa fim uniti, indiferent de sportul pe care il apreciem”, a declarat Dan Codreanu, managerul echipei Poli Iasi.

Nou promovata in SuperLiga CEC Bank, Politehnica Iasi a debutat saptamana trecuta in Cupa Romaniei, intr-un meci cu vicecampioana Romaniei, CSM Stiinta Baia Mare, in fata careia a pierdut cu 34-12. Obiectivul iesenilor in aceasta competitie este de a face meciuri cat mai bune in compania echipelor puternice si de a-si omogeniza echipa in vederea participarii in SuperLiga. In ce priveste pe CSM Olimpia Bucuresti, aceasta a pierdut in prima etapa, pe teren propriu, cu CS Dinamo, cu 14-7.

Adauga un comentariu