National

Solstitiul de vara 2019. Traditii si superstitii – Fereasca Dumnezeu sa faci asta

Publicat: 20 iun. 2019
1

Maine, pe data de 21 iunie, va avea loc solstitiul de vara 2019. Va fi cea mai lunga zi din an si cea mai scurta noapte. Dupa aceea, ziua incepe sa scada treptat si noaptea sa se mareasca. Asta se va intampla pana pe data de 21 decembrie, cand va avea loc solstiiul de iarna. Tot pe data de 21 iunie este si Ziua Mondiala a Soarelui. De-a lungul timpului au aparut mai multe traditii si superstisii legate de solstitiul de vara. Afla despre ce este vorba.

Despre solstitiul de vara. Traditii si superstitii

Solstitiul de vara este momentul care marcheaza inceputul verii astronomice. Incepand din acest moment, ziua se va scurta si va deveni egala cu noaptea. Asta se va intampla la echinoctiul de toamna.

In trecut, solstitiul de vara era un moment de bucurie. Asta deoarece era legat de strangerea recoltei. Initial, cele doua evenimente coincideau. Insa, bicerica a considerat acea sarbatoare pagana. Drept urmare, s-a mutat pe data de 24 iunie, aceasta fiind ziua dedicata Sfantului Ioan Botezatorul.

Denumirea solstitiului isi are originile in limba latina si se traduce prin ”soarele oprit”. Acest eveniment se petrece in fiacre an. De-a lungul timpului au aparut mai multe traditii si supertitii ce au fost legate de evveniment. Se crede, de exemplu, ca solstitiul de vara favorizeaza unele magii puternice. Acestea isi pot lasa amprenta intr-un mod favorabil asupra schimbarilor in dragoste, sanatate sau in ceea ce priveste prosperitatea.

Despre solstitiul de vara. Traditii si superstitii

Se crede ca energia solstitiului de vara este reprezentata de energia pasiunii, a vitalitatii, a belsugului si a creativitatii.

In trecut, solstitiul de vara era un moment prielnic pentru a gasi si a folosi apa magica. Se credea ca imbaierea in lacuri sau rauri in acea zi are un efect benefic, curativ, asupra oamenilor. De asemenea, era si un ritual de renastere.

In anumite locuri, oamenii se spalau cu roua adunata in ajunul solstitiului de vara. Aceasta era o practica magica de infrumusetare. In alte regiunni, se considera ca imbaierea cu apa si ierburi in noaptea solstitiului reprezenta o cura prin care se radobandeau sanatatea si vigoarea.

Adauga un comentariu