Curatenie in casa

Solutie de indepartat mucegaiul din casa

Publicat: 15 mart. 2018

Mucegaiul care se formeaza pe peretii din casa nu este o problema doar pentru decor ci o adevarata problema pentru sanatate. Ciupercile care formeaza mucegaiul pe pereti pot duce la probleme respiratorii si sunt extrem de periculoase mai ales pentru persoanele care sufera de astm. Uitati pentru o clipa de solutiile din sticlele din magazine si luati aminte de la sfaturile vechi de la bunica pentru eliminarea mucegaiului din casa.

Batranii nostri foloseau dintotdeauna propriile lor metode pentru ca in casa sa se respire un aer proaspat si sa nu devina un focar de infectie. Zonele cele mai predispuse din casa pentru formarea mucegaiului sunt baia, pivnita sau bucataria, deoarece sunt zone umede. Pentru scoaterea mucegaiului din pereti se poate folosi otetul alb sau uleiul esential din arbore de ceai.

Citeste si Baia mea straluceste bec de cand am aflat un truc pentru curatarea gresiei si faiantei

Nu este deloc complicat sa operezi cu sfaturile bunicilor: imbiba otet alb intr-un burete si sterge peretele de mucegai, de sus in jos. Adauga apoi uleiul esential din arbore de ceai, vaporizand acest produs direct pe suprafata cu mucegai. Lasati apoi ca solutia sa actioneze mai multe ore pe perete, dupa care stergeti peretele cu o carpa uscata.

Ingredientele de care ai nevoie sunt:

  • 300 ml otet alb
  • 200 ml apa
  • 5 picaturi de ulei esential din arbore de ceai
  • o masca de protectie
  • manusi

Inainte de toate, pentru a nu ajunge mereu la situatia de a spala peretii de mucegai, aflati care sunt cauzele pentru care se formeaza mucegaiul in casele voastre: slaba aerisire a locuintei, vaporii de apa persistenti din camera, proasta tencuiala etc. In cazul in care problema apare mereu si mereu, apelati la un profesionist.

preluat de pe teoloading...

Adauga un comentariu