Magazin

Solutie revolutionara. Poate eradica mai multe tipuri de cancer

Publicat: 04 mai 2015
1

O injectie cu anticorpi, considerata revolutionara de oamenii de stiinta americani, ar putea contribui la eradicarea mai multor tipuri de cancer, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii de la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii.

Noul tip de injectie cu anticorpi ar putea eradica mai multe tipuri de cancer in stare avansata, prin distrugerea tumorilor. Cercetatorii americani considera ca sistemul imunitar poate fi antrenat in acest fel pentru a ataca mai multe tipuri de cancer – melanom, pancreatic, mamar si pulmonar, informeaza dailymail.co.uk.

Savantii de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Stanford sunt de parere ca acesti anticorpi, creati in laborator, ar putea sa distruga nu doar tumorile incipiente, ci si metastazele care s-au raspandit in intregul organism.

Profesorul Edgar Engleman, coordonatorul studiului, a spus: “Potentialul este urias. Asistam, de fapt, la o eradicare a tumorilor”.

Spre deosebire de alte tratamente, care mizeaza pe o abordare diferita, tintind anumite tipuri de cancer, noul tratament vizeaza o gama mult mai larga de tumori solide.

Tratamentul are la baza acelasi mecanism cu cel care determina organismul sa respinga organele transplantate, precizeaza cercetatorii americani, potrivit doctorulzilei.ro.

In ambele situatii, anticorpii – molecule care detecteaza substantele straine in organism – activeaza sistemul imunitar.

Ei se lipesc de anumite proteine din tesuturile straine – in acest caz, de tumori – si, prin folosirea unor celule cu rol de semnalizare, celulele T actioneaza apoi ca o “echipa de interventie rapida” a organismului.

Atunci cand celulele T intra in contact cu tesutul “strain”, il ataca si il distrug.

Adauga un comentariu