Frumusete

Solutii care te fac sa fii bine dispusa intreaga zi

Publicat: 09 ian. 2015
7
Stabilizatoarele naturale de dispozitie sunt folosite in general in cazul tratamentului schimbarilor de dispozitie. Din acest punct de vedere, nu numai ca sunt cu totul diferite de medicamentele anti-depresive, care sunt, de cele mai multe ori, denumite promotori ai starii de spirit sau medicamente euforizante. Stabilizatoarele de dispozitie naturale ajuta organismul sa metabolizeze acele substante chimice care sporesc starea de spirit.
Spre deosebire de produsele farmaceutice, stabilizatoarele naturale de dispozitie:
Acestea trateaza in mod eficient si previn simptomele maniacale, impiedica agravarea simptomelor, stabilizeaza  schimbarile de dispozitie, sustin suprimarea  fazelor maniacale, dar nu cu riscul de aparitie a depresiei. Pe durata consumului de stabilizatoare naturale de dispozitie nu apar efecte secundare majore sau stari de spirit neobisnuite, precum episoadele de depresie sau de manie si nici nu vor contribui sub nicio forma la crestea riscului de suicid si de psihoza.
Iata care sunt cele mai eficiente 13 stabilizatoare naturale de dispozitie:

5 alimente care iti albesc natural dintii

Secrete din Himalaya pentru un zambet frumos si sanatos 


Acidul R Apha-Lipoic
Acidul R Apha-Lipoic este produs in mod natural de catre organismul uman, dar o data cu inaintarea in varsta productia acestuia incepe sa scada. Exista diferente majore de functionalitate intre endogene (substante produse de organism) si exogene (substante suplimentate din surse exterioare). Acidul R Alpha-Lipoic endogen se afla intr-o stransa legatura cu proteinele organismului, in timp ce varianta exogena circula liber prin sistemul circulator, neatasat de proteine. Atat memoria spatiala cat si cea temporala sunt imbunatatite de catre suplimentarea acestui acid si nu in ultimul rand, trebuie precizat ca daunele oxidative ale creierului scad considerabil in urma suplimentarii organismului cu acest acid.
Gaba
Exista foarte multe dovezi considerabile care sustin eficienta GABA, sau a acidul gamma-aminobutiric, in cadrul tratamentului biochimic al tulburarilor de dispozitie. Subiectii umani din cadrul studiilor de specialitate au prezentat deficite regionale ale acestui acid in zona creierului. Capacitatea creierului de a comunica intr-o maniera eficienta depinde foarte mult de existenta acestui acid in organism. GABA inhiba celulele sa functioneze la capacitate maxima, inhiba mesajele de anxietate sa ajunga in zona neocortexului si previne aparitia depresiei. GABA, glutamina si glicina sunt vitale pentru buna functionare a functiilor creierului si pentru alimentarea organismului cu energie. Vitamina B6 este cel mai important partener al acestui acid.
SAM-e (S-Andenosil-L-Mationina bisulfat tosilat)
Introdus de curant pe piata, SAM-e a reprezentat o adevarata revolutie in tratarea depresiei si in recapatarea echilibrului emotional. Inhibitor al recaptarii naturale, SAM-e este utilizat pentru a sprijini echilibrul sanatos al neurotransmitatorilor cerebrali. SAM-e este o substanta produsa in mod natural de organismul uman, suplimentarea acestuia demonstrand o stimulare crescuta a activitatii neurotransmitatorilor si o crestere in comunicare sanatoasa intre celulele organismului uman. Cercetatorii italieni au descoperit beneficiile SAM-e in anii 1970, cand acestia au observat ca acesta are efecte semnificative asupra persoanelor care se confrunta adesea cu schimbari de dispozitie. Aparul recent pe piata din Romania, SAM-e este folosit ca supliment nutritiv, fiind un adevarat sprijin pentru persoanele care sufera des schimbari de dispozitie si depresie usoara pana la moderata. De asemenea, SAM-e ofera un sprijin si persoanelor care se confrunta adesea cu nervozitate, tensiune nervoasa si anxietate.
Rhodiola Rosea
Folosita de secole in Asia si in Scandinavia, Rhodiola Rosea sau “radacina de aur”, asa cum i se mai spune, reprezinta una dintre eficiente stabilizatoare naturale de dispozitie. Are proprietatea de a ameliora anxietatea ocazionala si sustine organismul intr-un mod pozitiv in perioadele de surmenaj fizic si psihic. Rhodiola Rosea este o planta indigena din Siberia, acolo unde prospera la altitudini mari si intr-un mediu arctic uscat. Principalii compusi medicali ai plantei sunt extrasi din radacina acesteia.
Rhodiola Rosea a fost recunoscuta in mod traditional ca fiind un adaptogen cu puteri miraculoase. Un adaptogen este un agent fiziologic care creste in mod natural rezistenta organismului in fata stresului fizic si emotional. Rhodiola Rosea stimuleaza intr-un mod pozitiv productia de serotonina, noradrenalina si dopamina.
Ashwagandha
Amelioreaza tensiunea nervoasa, anxietatea si surmenajul psihic. Radacina de Ashwagandha sau Ginsengul Indian, este una dintre cele mai reprezentative plante ale Ayurveda, sistemul holistic de tratament de origine indiana. Radacina acestui mic arbust peren este cunoscuta in principal datorita proprietatilor sale adaptogene, ceea ce inseamna ca este o planta ce are proprietatea naturala de a creste rezistenta organismului la stresul fizic si emotional. Cercetarile stiintifice au demonstrat ca Ashwagandha este un sedativ sigur, natural, care produce cele mai remarcabile beneficii in cazul in care este utilizat zi de zi, vreme de doua pana la sase saptamani.
Floarea Pasiunii

Sedativ natural, Floarea Pasiunii, amelioreaza simtomele asociate anxietatii si atacurilor de panica usoare pana la moderate. Florile viu colorate ale acestei plante asemanatoare cu vita de vie sunt folosite pentru a se obtine compusii medicamentelor care relaxeaza sistemul nervos central si care promoveaza echilibrul emotional. In Statele Unite ale Americii, Floarea Pasiuni este recunoscuta ca fiind un tratament naturist certificat “GRAS” (Generally Recognize as Safe), adica este recunoscuta siguranta utilizarii acestei plante pentru tratamentul anumitor afectiuni fizice si psihice. Substantele care primesc clasificarea “GRAS” si-au mentinut o instorie lunga de utilizare in conditii de siguranta in baza unui numar foarte mare de cercetari stiintifice. 

Adauga un comentariu