Stiri medicale

Solutii naturiste pentru eliminarea mucegaiului din casa

Publicat: 01 iul. 2014
7
Mucegaiul este foarte periculos pentru sanatate. Acesta poate provoca diverse afectiuni respiratorii incepand de la alergii, astm si sinuzita pana la pneumonie, ajungandu-se in cele mai grave cazuri chiar si la deces.
Iata doua solutii pentru indepartarea mucegaiului: otetul si uleiul esential de arbore de ceai. Aceste doua ingrediente indeparteaza definitiv mucegaiul daca sunt utilizate asa cum trebuie si daca ulterior incaperile sunt ingrijire si ventilate corespunzator.

Feriti-va copiii de mucegai
 

Otetul poate fi utilizat ca atare, fara sa fie diluat. Pur si simplu se toarna peste un burete abraziv si se sterge insistent locul afectat de mucegai.
In schimb, uleiul de arbore de ceai (se gaseste la plafar) se combina cu apa: doua lingurite de ulei de arbore de ceai se adauga intr-o cana cu apa, iar amestecul se toarna intr-un recipient cu pulverizator si se aplica peste zonele cu probleme. Peste aceasta solutie nu trebuie sa dai cu apa, ci sa o lasi sa se usuce de la sine. Desi mirosul este unul persistent, el va disparea complet in maxim doua zile.

Complicatiile alergiei la mucegai
 

Atentie! Desi  multi oameni utilizeaza clorul pentru indepartarea mucegaiului, specialistii sunt de parere ca acest produs indeparteaza doar stratul de la suprafata si ca albeste mucegaiul, ceea ce il face mai greu de observat. Din acest motiv, clorul nu este o solutie potrivita atunci cand vine vorba de indepartarea mucegaiului.
Adauga un comentariu